Značajna simbolika hrizantema - Prema Feng-shui-ju ona je "KRALJICA JESENI"

Smatra se da hrizanteme nose simbol radosti. Mnogi ljudi kada pomisle na feng shui prvo im na pamet pada pomeranje namještaja, ipak ova kineska disciplina podrazumijeva mnogo više.

Feng shui, porijeklom iz drevne Kine, posmatra kako komuniciramo sa prostorima oko nas. Jedan od načina na koji to možemo da uradimo je unošenje značajnih simbola. Feng shui ima mnogo veze sa prirodom i ciklusima prirodnog svijeta, tako da se biljke i životinje često koriste kao simboli, tako je hrizantema jedan od botaničkih simbola bogatog značenja i simbolike.

Simbolika i značenje hrizanteme u feng shui-ju

Hrizantema se smatra "džentlmenom cvijeća". Uzgaja se generacijama u Kini i drugim djelovima Azije, a postoji mnogo različitih varijanti i oblika, od malih cvjetova nalik dugmićima do većih cvjetova sa dugim, vretenastim laticama. Postoje u mnogim bojama, uključujući svijetle, živopisne nijanse i tople, jesenje nijanse.

Hrizanteme takođe mogu da simbolizuju smenjivanje godišnjih doba i cikluse prirode. Posebno se vezuju za jesen, a sezona jeseni u feng šuiju je takođe povezana sa metalnim elementom, koji predstavlja preciznost, radost i ljepotu.

Hrizanteme u domu predstavljaju dugotrajan uspeh, obilje i zdravlje. Značenje ovog cvijeta mijenja se u odnosu na to u kojoj se prostori nalazi. Na primer, možete da ih postavite u centar doma za blagostanje ili u prostoriji u kojoj se nalazi radni sto za dugotrajno izobilje, uspjeh i radost.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst  objavila:Jasminka Mulić