Dame, ovo je novi trend - monohromatsko šminkanje će osvojiti jesen

Jedan pogled na društvene mreže vodećih šminkera dovoljan je da bude jasno koji trendovi sda vladaju u svijetu ljepote.

Ove jeseni ne možete pogriješiti sa monohromatskim šminkanjem, koje ćemo vidjeti bukvalno svuda. Nježan i glamurozan izgled koji je usklađen, ali ipak djeluje opušteno, u praksi podrazumijeva usne, oči i obraze ujednačenih nijansi.

Trend podrazumijeva miješanje sličnih tonova, najčešće onih od terakote, čokolade, tamnoroze, breskve ili tamnocrvene na očima, usnama i obrazima.

Različite teksture odlično funkcionišu sa ovim izgledom, tako da mat usne, kremasto rumenilo i oči sa suptilnim sjajem izgledaju sjajno sve dok su u istoj nijansi.

Ovaj trend već ima više od 4 miliona pregleda na Tiktoku, a mnogi brendovi su ga shvatili jednako ozbiljno. Glosijer (Glossier) je tako predstavio tri monohromatske sjenke koje su se fokusirale na kreiranje monohromatske dimenzije sa tri finiša (mat, metalik i saten) na oči, dok je Šanel (Chanel) kreirao odličnu kolekciju (Tone On Tone) koja donosi 12 potpuno novih nijansi ruževa i lakova za nokte za svaki ton kože.

Bez obzira na to da li više volite da nosite nijanse breskve, roze, braon, bronzane ili boje kože, bez mnogo truda ćete postići monohromatski izgled koji garantuje moderan izgled, a stručnjaci kažu da nema pravila kada je u pitanju monohromatska šminka.

Takođe, Sara Jo i Nevena Božović su već prigrlile ovaj trend.

 

Izvor i foto:Kolektiv.me

Tekst objavila:Jasminka Mulić