Tri prirodna antibiotika koja vam garantuju dobro zdravlje

Istraživanja su pokazala da ulje origana spada u red najjačih prirodnih antibiotika.

S obzirom na nagle vremenske promjene, prehlade i virusi ponovo su postali naša briga. Zato smo za vas izdvojili 3 prirodna antibiotika, koja efikasno jačaju imunitet i spremaju organizam za borbu sa virusima i bakterijama.

  1. Bijeli luk

Bijeli luk sadrži sastojke koji se aktivno bore protiv virusa i prehlada. Ljudi koji svakodnevno pojedu čen bijelog luka imaju 30% manje rizika od kancera debelog crijeva i 50% manje rizika od raka želuca. Bogat je i antioksidantima, koji uspješno spriječavaju upale, ili se sa njima efikasno bore. Jedan je od najzdravijih namirnica, koja utiče i na srčana oboljenja.

  1. Ulje origana

Istraživanja su pokazala da ulje origana spada u red najjačih prirodnih antibiotika. Podstiče rad imunog sistema i priprema ga za uspješnu borbu sa virusima, bakterijama, pa čak i gljivičnim oboljenjima. Ima jaka antibakterijska svojstva, a istovremeno djeluje umirujuće. Naročito je učinkovito u borbi protiv infekcije sinusa.

  1. Ljute papričice

Ljute papričice sadrže niz aktivnih sastojaka, koji imaju antioksidantna i antibakterijska svojstva. Njihovo svakodnevno konzumiranje spriječiće razne infekcije, pa čak i oboljenja disajnog i srčanog sistema u organizmu.

Ukoliko želite da ojačate svoj imunitet i spriječite prehladu, a sada ih čini se ima svuda oko nas, uvedite ove namirnice u svoj svakodnevni meni i budite zdravi “kao drijen”, prenosi Ljepota i zdravlje

Izvor:Vijesti