Kako da ukrasite kuću za Vaskrs

Do najvećeg hrišćanskog praznika ostalo je još malo vremena, pa je pravo vrijeme da razmislite, odlučite kako ćete dekorisati kuću za Vaskrs, zasučete rukave i pribavite potreban materijal.

Za prelijepe dekoracije ne treba vam puno novca, već mašta, dobra volja i raspoloženje.

Kao što za Božić goste dočekujemo vijenčićem od borovih grančica, ukrašenim blistavim novogodišnjim kuglama na vratima, slična situacija je i za Vaskrs.

Ipak, ovo je vrijeme kada cvjeta prelijepo, mirisno poljsko cvijeće, pa nema razloga da kupujete bilo kakav materijal. Izađite u dvorište ili prošetajte do obližnjeg polja i naberite cvijeće i same napravite najljepši vaskršnji vijenac. Možete ga dodatno ukrasiti šarenim jajima od stiropora.

Ako ste ljubitelj “uradi sam” projekata, ne zaboravite da jednan kutak doma ukrasite prelijepom vazom sa jajima i ružama. Neka sve bude u vašem omiljenom tonu, ako imate roze ruže, neka i jaja budu u sličnim nijansama, a obavezno je samo da vaza bude providna.

Bilo da živite u kući ili u stanu, saksijsko cvijeće izgledaće mnogo ljepše i svečanije za Vaskrs ako i njega ukrasite simbolima velikog praznika, poput zeke, kokoške ili šarenih jaja od stiropora.

Ipak, jedan od najvažnijih detalja za vaskršnje uređivanje doma svakako je trpezarijski sto. Korpice, figure, kolačići i hrana sa motivima Vaskrsa najčešći su izbor.

 

Izvor:CdM