Ralf Loren postao prvi brend koji iznajmljuje odjeću

Poznati svjetski modni brend Ralf Loren omogućio je vjernim kupcima da neograničeno iznajmljuju garderobu za 125 dolara mjesečno. Nova usluga zove se The Lauren Look.

Na ovaj način kompanija Ralf Loren pokušava da se oporavi od korona-krize, poslije pada prihoda od 18 odsto u trećem fiskalnom kvartalu prošle godine.

U ponudi za iznajmljivanje nalazi se oko 600 odjevnih komada različitih veličina: haljine, bluze, džemperi, suknje, sakoi, pantalone, jakne, helanke i farmerke.

Usluga The Lauren Look funkcioniše tako što kupac odabere odjeću koja mu se dopada i stavi je u svoj virtuelni ormar. Odatle im se istovremeno isporučuju četiri odjevna predmeta koji se biraju prema dostupnosti. Ukoliko kupac želi da dobije konkretne artikle u pošiljci, to se dodatno naplaćuje osam američkih dolara.

Iznajmljene predmete kupac može kod sebe da zadrži koliko želi, ali tek kada ih vrati može da naruči paket od četiri nova komada. Ne postoji ograničenje koliko paketa jedna osoba mjesečno može da iznajmi.

Pretplatnici ove usluge takođe mogu da zadrže neki odjevni predmet koji im se dopada i kupe na popustu koji obično iznosi oko 30 odsto.

Odjevni komadi koji budu iznajmljeni određen broj puta biće donirani komaniji Delivering Good, neprofitnoj organizaciji koja pruža pomoć siromašnima u vidu odjeće.

Iz kompanije Ralf Loren poručili su da se sva odjeća hemijski čisti netoksičnim proizvodima.

Izvor i foto: Cdm

Tekst objavila: Ljilja Brajković