Ako imate sreću - imate sve: Šest načina da privučete blagostanje

Znate onu izreku: "Majko rodi me srećnog, pa me baci u đubre"? Jer, ako imate sreću - imate sve...

Donosimo vam šest načina na osnovu kojih možete da prizovete sreću:

Šta je to faktor sreće?

Sreća postaje odličan izgovor za lijene ljude. Oni više vole da svoju sudbinu stave u ruke teorije vjerovatnoće, pa kažu: "Uradio sam sve što sam mogao, sada je sve u rukama više sile." Ali psiholozi su sigurni da se možete uspjeti u životu, ako slijedite određena pravila i tehnike.

Jasni ciljevi:

Da biste postigli ono što želite, morate jasno i detaljno da odredite ono što želite. Vizualizacija i jasno formiranje cilja podsvjesno pomaže u kretanju naprijed, glavni je faktor sreća. Osoba nesvjesno prima signale, obraća pažnju na načine rešavanja problema koji ih približavaju ostvarenju sna. Gubitnici su po pravilu dezorjentisani i ne mogu da odrede želje i planove.

Energija i aktivnost

Jedan od faktora sreće je naporan rad. Oni rođeni aktivni i spretni, zrače energijom, imaju vremena za naporan rad, učenje, odlazak u teretanu ili bavljenje hobijem. U stvari, aktivnost je povezana sa sposobnošću da pravilno rasporedite lično vrijeme, a ne da ga trošite na prazne sitnice i nevažne stvari.

Radite puno korisnih stvari

Nemoguće je dobiti ono što želite ako se ne potrudite da postignete cilj. Što više pokušaja i djela učinite, veće su šanse za postizanje rezultata. Želite dobar posao? Češće posjećujte intervjue i agencije za zapošljavanje, istovremeno predajte svoju biografiju na različite adrese, pitajte svoje prijatelje za savjet ili pomoć. Ovo nekoliko puta povećava vjerovatnoću dobijanja plaćenijeg posla.

Karakterne osobine i ličnost

Važan faktor sreće je sposobnost pozitivnog razmišljanja, vjerovanja u svoju snagu. „Srećnici“ su uvijek optimisti koji lako preuzimaju nemoguće zadatke, uvjereni su u mogućnost da ostvare ono što žele i ostvare svoje snove. Društveniji su, lako se povezuju sa ljudima i tolerišu stresne situacije bez posledica.

Istrajnost u postizanju ciljeva

Ovo je važan kvalitet ličnosti. Osoba koja se ne predaje pred neuspjesima, spremna je da žrtvuje snagu i vrijeme za postizanje pozitivnog rezultata. Nastavlja da traži opcije kada su protivnici davno odustali.

Iskrenost

Najuspješnije ljude odlikuju pristojnost, otvorenost i iskrenost. To su važne osobine za izgradnju karijere i ličnog brenda, razvoj poslovanja. Optimiste takve ličnosti uvijek privlače, okruženi su aktivnim i uspešnim kolegama. Ogromna je razlika između psihe ljudi koji slijepo vjeruju u sreću i onih koji tvrdoglavo idu ka cilju. To su različiti psihotipovi, ali prema statistikama sreća često dolazi onima koji ne vjeruju u njeno postojanje. Postignite uspjeh sami, ne vjerujte sudbini slučaja ako želite da postignete željeni rezultat.

 

Izvor i foto:Nezavisne novine

Tekst objavila:Jasminka Mulić