Bubanja: Sajam u Bolonji stjecište kozmetičke elite

Cosmoprof, najveći evropski sajam kozmetike održan je u Bolonji a u okviru 36 paviljona na preko 90 hiljada kvadrata, više od 500 stručnjaka za ljepotu i svih onih koji se bave kozmetologijom, prikazalo je svoja najnovija dostignuća  na ovoj  manifestaciji.

Kozmetičarka Sloba Bubanja, i ove godine je kao jedina predstavnica naše države boravila na toj prestižnoj samajmskoj manifestaciji, i za čitaoce portal Radija Bijelo Polje podijelila je svoja iskustva nakon povratka iz Bolonje, ističući da je Cosmoprof riznica znanja, stručnosti, ljepote i noviteta u kozmetičkoj industriji, bilo da je riječ o proizvodima, aparatima, savjetima ili edukaciji.

“Cosmoprof okuplja najbolje svjetske stručnjake iz svih oblasti koje se odnose na estetiku, kozmetiku, wellness i spa industriju, očuvanje i unapređenje izgleda lica, oblikovanja tijela, zdravih stilova života i ostalih sektora beauty industrije. Svoja znanja i najnovija dostignuća demonstrirali su kozmetičari, maseri, plastični hirurzi, vaskularni hirurzi, učitelji joge, vizažisti, nutricionisti, stručnjaci za konsalting, priozvodjači kozmetičkih aparata, preparata i opreme, hemičari, dermatolozi i mnogi drugi, a oni najbolji,  svoje znanje prezentovali su na seminarima ili svojim štandovima”, kaže Bubanja, dodajući da su u Bolonji bili svoji koji nešto znače u svijetu kozmetike.

“Ovdje shvatite da je znanje moć. Seminari iz svih oblasti kozmetike, koje vode eminentni stručnjaci iz cijelog svijeta, ne samo da nas uvode u svijet znanja, već nas obavezuju da se svakodnevno edukujemo i idemo u korak sa vremenom.  Ukoliko želite da ste najbolji u ovom poslu, onda treba da znate da nije dovoljno samo znanje iz preparativne kozmetike, jer je kozmetika kao nauka toliko napredovala da ,,čuda čini“ u pravom smislu te riječi, ali samo ako je svaki tretman personalizovan. Na ovom mjestu se prepliću savremeni tokovi i najnovija naučna dostignuća, a svi oni koji predstavljaju kozmetičku elitu u raznim oblastima, nesebično prenose svoja dragocjena znanja o novim tehnologijama, metodama, načinu rada kao I o rezultatima koji se postižu primjenom novih metoda, kao  i saznanja do kojih su došli iskustvom i naučnim otkrićima, priča vlasnica beuty centra “Estebel”.

Bubanja podsjeća da je ova manifestacija koja traje već 51 godinu, najbolji pokazatelj koliko  je kozmetika prisutna u našim životima i dodaje da su Lesnouvelles esthetiques kongres u Parizu i Cosmoprof u Bolonji,  dvije manifestacije na kojima kozmetičari mogu mnogo da nauče, da idu u korak sa naukom i ne treba ih propuštati.