Ritual koji privlači sreću i uspjeh: Započnite dan na ovaj način i život će vam se promijeniti

Ovaj ritual privlači sreću kao magnet.

U životu sve što imamo uzimamo zdravo za gotovo. Često zaboravimo da zahvalimo na svim stvarima i svim ljudima kojima smo okruženi, piše Lovesensa.rs

Onda kada naučimo da budemo istinski i iz srca zahvalni za sve što trenutno imamo, privućićemo još dobrih stvari. Ovaj ritual, ako se svakodnevno izvodi, može iz korjena da promijeni život. Ako svako jutro započnemo pozitivnim mislima, cijeli dan, pa i život će biti ljepši. Ne kaže se bez razloga, kako zračimo, tako i privlačimo.

Zato svako jutro kada ustanete, odvojite nekoliko minuta da se sjetite koliko ste blagosloveni i zahvalite na svemu što imate.

Evo kako da primjenjujete tehniku zahvalnosti u svom životu i otvorite se za dobre promjene. Recite hvala:

  1. Univerzumu

Zahvalite se Univerzumu na svim iznenada riješenim situacijama, na lijepim susretimna i divnim doživljajima koje ste imali u životu. Budite zahvalni što vam je pokazao pravi put i pomogao vam da donesete dobre odluke zajedno sa vašom intucijom. Izgovorite iskreno "Hvala ti...", jer zahvalnost čini vašu vezu jačom i podobnijom za ostavenje novih želja.

  1. Dragim ljudima

Pošaljite poruku zahvalnosti prijateljima, partneru, članovima porodice, životnim trenerima, kolegama, odnosno svima onima koji su vam u jednom trenutku vašeg života pomogli. Sjetite se lljudi koji vas okružuju i shvatićete koliko ste blagosloveni.

  1. Neprijateljima

Možda zvuči nelogično zahvaliti se svojim neprijateljima, ali oni su takođe nešto vrijedno i značajno donijeli u vaš život - iskustvo i žvotne lekcije. Zatvorite oči i recite im jedno veliko HVALA, a zatim im iskrenu oprostite. Opraštajući njima, činite dobro sebi.

  1. Sebi

Posljednji korak u vježbi zahvalnosti iskoristite kako biste se zahvalili sebi na svim dobrim odlukama, prevaziđenim preprekama i sjajnim idejama. Oprostite sebi greške i dopustite da osjetite ljubav. Onaj ko ne voli sebe i nije dobar, prije svega sebi, ne može biti dobar ni drugima.

 

Izvor i foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić