Najbolji prijatelji dobrog jesenjeg stila: Džemperi su hit

Naizgled običan džemper, ne garantuje samo toplotu i udobnost, već i izvanredan stil jer se može nositi u bezbroj kombinacija.

Trendovi dolaze i odlaze, ali topli džemper je vječan. Poput male crne haljine, džemper je komad koji nikad ne izlazi iz mode. Decenijama ga sa strašću nose trendi žene koje znaju da je taj slavni komad sve samo ne jednoličan. Ipak, ove godine džemper kao da je dobio još jedan plus - kombinacije sa nekom vrstom džempera možete vidjeti bukvano u svim modnim časopisima, ali i na mnogim slavnim osobama.

Naizgled običan džemper, ne garantuje samo toplotu i udobnost, već i izvanredan stil jer se može nositi u bezbroj kombinacija.

Hailey Bieber, modna ikona Z generacije džemper uvlači u farmerice hit trapez kroja.

Mlađe celebrity djevojke, kao što su Selena Gomez i Hailey Bieber, džempere nose uz ponovo moderne farmerice širokih i zvonolikih nogavica te udobne kratke čizme s petom, kako bi prizvale sjetan duh dalekih sedamdesetih godina prošlog vijeka, piše Gloria.

Selena Gomez zna - uz široke pantalone, najbolje ide kratki džemper bogatog volumena.

Skandinavske influenserke, čiji stil posljednjih godina žele da kopiraju baš svi, pulovere nose na lagane, maxi suknje, a kardigane preko lepršavih suknji, uz patike ili vojničke čizme. Važi samo jedno pravilo - jedan dio džempera mora biti zataknut u pantalone ili suknju. Kontrasti se vole - uz pleteni džemper, fina maksi suknja pun je pogodak.

Trendseterke s ulica Pariza imaju nešto profinjeniji pristup pa džempere nose uz suknje od kože, olovka kroja do koljena, tamne farmerice ili kožne pantalone. Odvažne biraju koketan pristup pa uz pantalone, džemperu na kopčanje spuštaju ramena, a oko struka stežu zgodan kaiš, kako bi istakle struk.

Victoria Beckham odlična je stilska inspiracija u bijeloj košulji preko koje nosi džemper zanimljiva uzorka.

Ako birate jedan novi komad ove sezone, savjetujemo da se počastite toplim džemperom vestom, ali u stilu koji vam najbolje odgovara - neko će najbolje iskoristiti dugački kardigan i nositi ga poput kaputa, neko se odlučiti za mekani model u sivoj ili bijeloj boji, a neko odvažiti na vedru nijansu ili otkačeni model s resicama ili rupama.

 

Izvor i foto: Vijesti.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić