Svojom vjenčanicom pokrenula trend: Buduće mlade oduševljene oslikanim haljinama!

Umjetnica Tejlor En Linko nedjelju dana prije velikog dana oslikala je vjenčanicu pomoću vazdušnih četkica i dobila prekrasne boje na dnu haljine. Sada svoje šarene vjenčanice prodaje.

Vjenčanica je takođe odgovarala bojama u njenoj kosi i buketu. Kada je Tejlor sliku postavila na internetu, odmah je postala popularna.

Društvene stranice 28-godišnje umjetnice postale su sve popularnije, a ljudi su se sve više počeli raspitivati o haljini. To je postalo toliko popularno da je Tejlor odlučila otvoriti svoj mali butik nudeći prilagođene stilove za mlade.

- Htjela sam imati šarenu haljinu za svoje vjenčanje, ali da još uvijek izgleda kao vjenčanica. U to vrijeme zapravo nisu postojale nikakve mogućnosti za to, za koje sam barem znala. Ispada da nisam jedina koja je tražila nešto takvo s obzirom na popularnost moje vjenčanice u posljednje četiri godine - rekla je Tejlor za Metro.

U svom butiku Tejlor sada ima gomilu haljina koje je obojila.

- Ponekad napravim velike promjene poput haljine koju nazivam 'Bubble', a ponekad je to samo čišćenje i boja - rekla je Tejlor.

U početku je započela svoj posao pomoću prilagođene metode naručivanja gdje su mlade slale haljine koje su htjele oslikane, a Tejlor bi to napravila. Ipak ubrzo je željela raditi na haljinama koje bi mogla prodavati putem interneta.

- Bilo je puno problema s kojima sam se susretala radeći prilagođene proizvode i mijenjanjem formata. No istovremeno sam sebi omogućila brži i kreativniji rad. Sada se osjećam puno više kao umjetnik. Haljine su moja platna - rekla je Tejlor te nadodala kako ima još stvari o kojima se mora pobrinuti kao što su međunarodna dostava, ali u osnovi joj je cilj objaviti svaki dan po jednu haljinu na svom Instagramu i na internetskoj stranici za prodaju.

 

Izvor i foto: Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić