Crveno vino kao sredstvo za čišćenje lica

Crveno vino ima mnogo afirmativnih svojstava, a jedno od njih je i činjenica da djeluje pozitivno u njezi kože. U posljednje vrijeme tretmani za čišćenje lica crvenim vinom česta su pojava kojoj podliježu i mnoge poznate osobe.

Eksperti su pronašli rješenje kako da zaista ispraznite flašu vina nakon večere sa prijateljima. Svi smo bili u situaciji da prospemo "ono malo pri dnu" kako bi se oslobodili flaše, ali sada savjetnici za njegu preporučuju korišćenje crvenog vina kao sredstva za skidanje šminke.

Potrebne su vam dvije kašike soka od limuna, dvije kašike crvenog vina, i nekoliko pamučnih tufera kojima ćete obrisati ostatke šminke. Nakon toga, preporučuje se parenje lica, ali i prirodni piling. Ipak, izbjegavajte predjele oko očiju.

Crveno vino može se koristiti i kao svojevrsna maska za lice. S obzirom na trenutnu situaciju i smanjeni broj odlazaka u kozmetičke salone, maska od crvenog vina može biti i proizvod kućne radinosti. Potrebni su vam samo kašika meda, kašika jogurta i dvije kašike crvenog vina.

Nanesite smjesu na lice, čuvajte je oko dvadeset minuta i isperite mlakom vodom.

 

Izvor I foto: Analitika

Tekst objavila: Jasminka Mulić