Ovo su navike koje narušavaju mir I sreću!

Na žalost, sami sebi toliko komplikujemo život da često ni ne primjetimo sreću kada je tačno ispred nas. Počnite od nule i kreirajte život kakav ste oduvijek željeli. Ruski psiholog, Mihalkov, navodi 7 navika sa kojima morate odmah prestati ukoliko želite da živite ispunjenim životom i bez loše energije.

  1. Ne razmišljajte previše šta drugi misle o vama

U ljudskoj je prirodi da želi da ostavi dobar utisak na okolinu, ali pretjerana zabrinutost za mišljenje drugih ljudi je čisto gubljenje energije. Nikada nećete svima udovoljiti, i zato se ne treba brinuti šta drugi misle o vama.

  1. Ne pokušavajte da ugodite svima

Ni ne pokušavajte da budete svima rame za plakanje i mjesto gdje će rješavati svoje probleme. Takvim ponašanjem privlačite lošu energiju, opterećujete se tuđim problemima i usporavate svoj put ka sreći. U redu je biti dobar prijatelj i pomoći, ali ne po svaku cijenu.

  1. Ne miješajte se u tuđe odluke i način života

Svako ima pravo na život kakav želi. Ako svoju energiju usmjerite na gledanje u "tuđe dvorište", sve ćete dalje biti od sopstvenog mira i sreće.

  1. Naučite iz tuđih grešaka

Ne moramo baš uvijek sami da udarimo glavom u zid da bismo nešto naučili. Trudite se da učite na tuđim iskustvima.

  1. Ne brinite previše

Najveći kamen spoticanja na puti do sreće je strah. On postoji samo u našoj glavi i često je iracionalan, ali je u stanju da pogazi veliki broj snova. Čovjek koji ne rizikuje, nikad ništa neće ni postići u životu. Naučite da se oslobodite straha i krenite hrabro naprijed.

  1. Ne obazirite se na prošlost

Prošlost je iza nas i na nju se ne treba obazirati. Na nju nikako ne možemo da utičemo, niti da je promijenimo. Pretjerano razmišljanje o stvarima koje su iza nas nas može samo iscrpiti i odvući sa puta ka boljem životu.

  1. Izbjegnite ljutnju

Bes i ljutnja nikome nisu donijeli ništa dobro. Ovo osjećanje ako se previše zadrži u čovjeku stvara frustracije koje je teško prevazići. Trudite se da brzo zaboravite situacije koje su vas iznervirale i oprostite ljudima koji su vas izdali. Tako sebi činite uslugu.

 

Izvor I foto:Kolektiv.me

Tekst objavila: Jasminka Mulić