Redizajnirali biste kupatilo? Možda vam se ove ideje sviđaju…

Već dugo razmišljate o redizajniranju kupatila i dopada vam se “seoski” stil? Da vam kažemo – izuzetno je popularan i sigurni smo da će vam se ove ideje dopasti!

Kompletni stanovi ili pojedini delovi uređeni u Farmhouse stilu djeluju tako privlačno da jednostavno ne želimo da napustimo takav prostor. Ako ste zaintrigirani činjenicom kako da ovaj stil primijenite u svom kupatilu, pogletajte fotografije u nastavku…

#1 Drveni akcenti

Posljednjih godina, a ove sezone naročito, upotreba drveta i generalno prirodnih materijala u enterijeru je vrlo intenzivna, što vam dodatno olakšava uređenje kupatila. Drvene merdevine za odlaganje stvari, drveni okviri za ogledalo, kao i drveni lavabo, predstavljaju suštinu ovakvog prostora.

#2 Boje, materijali i namještaj

Kada je riječ o kupatilima seoskog stila najčešće su prisutne neutralne boje poput bijele, sive, pješčanih i zemljanih tonova. Takođe, bijelom prostoru možete dodati i malo bež i krem boje za još efektniji učinak.

Ako težite ka modernom stilu seoskog kupatila, možete uvrstiti primjese crne, braon, kao i mornarsko plave. Crna boja prostoru donosi dramatičnost, braon mu daje toplinu, dok mornarsko plava stvara hamoniju.

Kako bi prostor bio interesantniji oplemenite ga pločicama različitog spektra. Osim opšteprisutnog drveta, betonski elementi su takođe vrlo poželjni jer naglašavaju ovu vrstu estetike.

Kada je namještaj u pitanju neizostavne su pletene i metalne korpe, starinski drveni ormarići, viseće lampe, drvene police pa čak i kristalni lusteri za chic ugođaj.

 

Izvor I foto:Ljepota I zdravlje

Tekst objavila: Jasminka  Mulić