Trik sa čašom vode koji će očititi vaš dom od negativne energije

Životni je prostor mjesto na kojem se susreću razne energije – naši osjećaji i misli emitiraju određenu energiju, ali i privlače neke druge energije. Članovi porodice, susjedi i gosti u naš dom mogu unijeti negativnu energiju koja pak može uticati na naše raspoloženje i dobrobit. 

Nepoželjna energija takođe može biti rezultat negativnih osjećanja, misli, događaja i stresa koje ste proživjeli u svome domu. Vaš dom može se ponašati poput sunđera i upijati sve što se u njemu događa, a često se negativna energija akumulira u uglovima i skrivenim mjestima.

Vjeruje se da negativna energija koja se uvukla u dom može uticati na čitav vaš život, budžet, odnose s članovima porodice i da može poremetiti životnu harmoniju. Posljedica toga bit će osjećaj bezvoljnosti, letargije, nemira, tjeskobe. 

Zbog toga je važno na vrijeme otkriti da je vaš životni prostor natrpan negativnom energijom, a to možete učiniti pomoću jednostavnog trika za koji vam treba čaša vode, morska so i alkoholno sirće.

U prozirnu čašu uspite morsku so u količini koja će ispuniti otprilike jednu trećinu čaše. Zatim ulijte jednu trećinu vode i isto toliko sirćeta i ostavite čašu u prostoriji za koju mislite da je puna negativne energije. Stavite je na neko skriveno mjesto te pustite da odstoji cijeli dan. Pripazite da niko ne pomjera čašu dok je u sobi.

Nakon 24 sata provjerite kako čaša izgleda – ukoliko izgleda isto kao kada ste je ostavili, to znači da u toj prostoriji nema negativne energije. Ako su se na čaši pojavile mrlje ili puno mjehurića, odnosno vidljivo je da ne izgleda isto kao kada ste je ostavili, to znači da u toj prostoriji ima negativne energije.

U tom slučaju ponavljajte trik s novom čašom sve dok ne postane čista kao kada ste je ostavili. Sadržaj čaše nakon svakog testiranja izlijte u WC šolju i pustite vodu kako bi negativna energija zauvijek otišla iz vašeg doma.

 

Izvor: zadovoljna.hr