Napravite regenerator za trepavice od prirodnih sastojaka

Ovi domaći preparati biće blagotvorni i za osjetljivu kožu oko očiju. 

1. Regenerator od ricinusovog ulja

U manju bočicu sipajte ulje i ekstrakt vanile (tri dijela ulja i jedan dio ekstrakta) i dobro promućkajte. Biće vam potrebna i čista četkica od maskare (ukoliko imate staru maskaru koju više ne koristite, izvadite četkicu i dobro je isperite). U dobijeni regenerator umočite četkicu pa ga nanesite na trepavice, od korijena do vrha. Tretman ponavljajte dva puta dnevno i imajte na umu da trepavice moraju biti čiste prije nanošenja regeneratora.

2. Vitaminski regenerator 

Kapsulu vitamina E iscijedite na tacnu i pomoću vate ulje nanesite na trepavice, od korijena do vrha. Tretman ponavljajte dva puta dnevno, najbolje ujutro, prije nanošenja šminke i uveče, pred spavanje. Ovaj vitamin biće odličan i za njegu osjetljive kože oko očiju.

3. Ekstra bogati regenerator od ulja

U činijici izmiješajte kapsulu vitamina E i istu toliku količinu kokosovog i ekstra devičanskog maslinova ulja. Pomoću čiste četkice od maskare ili vate, dobijeni regenerator nanosite na čiste trepavice, dva puta dnevno, od korijena do vrha.

Napomena: Navedeni regeneratori jednako su djelotvorni kao i njihove fabričke varijante, ali imajte na umu da dobijeni rezultati neće biti vidljivi nakon dan ili dva. U zavisnosti od teksture trepavica, rezultati mogu biti vidljivi nakon dvije sedmice do mjesec dana redovnog korišćenja regeneratora.

 

Izvor: Cdm