Celulit, omraženi ženski neprijatelj – oslobodite se „narandžine kore” uz pomoć stručnjaka

Celulit  predstavlja veliki  problem i stručnjaci ga ubrajaju među najrasprostranjenije estetske probleme savremenog čovjeka. Proces nastanka celulita je jednostavan, ali je njegova eliminacija teška I komplikovana, kaže za Portal Radija Bijelo Polje, kozmetičarka Sloba Bubanja.

 “Postoji mnogo metoda kako preparativnih tako i aparativnih, koje su u službi borbe protiv celulita, a njihovom kombinacijom postižu se najbolji rezultati. Osnovno pravilo koje treba poštovati  jeste da nikad ne treba  raditi samo jednu metodu, već svaki anticelulit tretman raditi kombinujući odgovarajuće preparate i aparate. U pojedinim slučajevima  metode se  kombinuju istovremeno a nekad naizmjenično, a sve to u cilju postizanja što boljih rezultata.

Kombinovanje preparata je individualno i zavisi  od tipa celulita. Moramo znati  koja metoda će dati najbolje rezultate, jer sve one imaju svoje specifičnosti, a neophodno je ispoštovati pravila kombinovanja i primjenjivati ih po strogo utvrđenim  procedurama, kako bi postigli najbolje rezultate. To znači da sve koktele kombinujemo po tačno odredjenoj šemi  u zavisnosti od problema, pa tako, kombinacijom L karnitina, kafeina, ekstrakta zelenog čaja i fosfatidilholina, poslije nekoliko tretmana masne naslage će početi da se tope”, ističe Bubanja.

 Ona objašnjava da se potiskivanjem ovih preparata u mezoderm, ubrzava  lipoliza (otapanje masnih naslaga) pa celulit postaje manje vidljiv a masnoća se polako topi.  Ako se ovome dodaju  i vitamini, hijaluron, elementi za pospješivanje mikrocirkulacije i diureze,  koža će već poslije prvog tretmana  izgledati mnogo svježije, otoci manji a nakon svakog narednog tretmana, djelovaće zategnutije  i toniranije

 

Zašto je mesoderm značajan za kozmetičke procedure na tijelu?

Tokom raznih kozmetičkih procedura koriste se mezoterapija i mezoderm, a šta je zapravo mezoderm, mnogima nije potpuno jasno. Mezoderm ili srednji sloj kože je značajan za mnoge kozmetičke procedure i tretmane jer je u mezodermu smještena mreža vezivnih, kolagenskih i elastinskih vlakana, korijen dlake, korijen nokta, lojne i znojne žlijezde, krvni i limfni sudovi, nervi, glatki i poprečnoprugasti mišići, priča  vlasnica podgoričkog beauty centra “Estebel”.

“Mezoderm je interesantan za rad u kozmetologiji, jer raznim kozmetičkim procedurama  kokteli  dopiru  do njega,  dopremajući  hranljive sastojke, koji će se resorbovati i poboljšati opšte stanje i izgled kože.

U srednji sloj kože (mezoderm) se unose posebni sastojci koji prodiru duboko, naročito ako se unose aparatima, mogu da saniraju određene nedostatke. Unošenjem sastojaka koji nedostaju koži,  podstiče se razvoj novog vezivnog  tkiva i sprečava razgradnja postojećih vlakana u koži, što dodatno poboljšava izgled kože. Ujedno, to znači i da efekat svakog narednog tretmana traje duže i daje  vidljivije rezultate, jer dodavanjem minerala, vitamina i hijaluronske kisjeline koži se vraća čvrstina i mladalački izgled.

 Najbolji načini za resorpciju hranljivih sastojaka

 Ove preparate je najbolje u mezoderm potiskivati pomoću aparata za mezoterapiju, jer ako se unose aparatom, ne postoji mogućnost zadržavanja preparata na površini, ne gube se  hranljiva svojstava a iskorišćenost svih nanesenih sastojaka je potpuna.  Aparat je konstruisan tako da kombinacija više vrsta talasa otvara sitne kanale  pomoću kojih ćelije komuniciraju i omogućavaju prolaz preparata, koji u drugačijim okolnostima ne bi mogli proći kroz kožu do mezoderma. Tek kada su ti kanali otvoreni, u mezoderm mogu da dospiju nanaeseni preparati i razne supstance.  Ove kozmetičke procedure moguće je  raditi na svim djelovima  tijela, gdje treba osvježiti kožu i popraviti  njeno opšte stanje i kompletan izgled, ističu u beauty centru “Estebel”.

“Većinu supstanci koje su poznate kao anticelulit, za lipolizu, zatim za njegu i poboljšanje izgleda kože i tijela u cjelini treba nanositi aparatima, zbog bolje iskorišćenosti i manjeg   zadržavanja preparata na površini  kako bi se izbjeglo   gubljenje hranljivih svojstava.  Ovo je značajan napredak, naročito kod tretiranja cijelih zona na tijelu, pogotovo kod ,,narandžine kore”na nogama. Mezoterapija jača mikrocirkulaciju, ubrzava lipolizu, podmlađuje kožu tijela i poboljšava opšte stanje. Mezoterapija tijela pored kavitacije zauzima vodeće mjesto u poboljšanju regeneracije, izgleda i opšteg stanja kože. Kad govorimo o efektima mezoterapije, oni  su vidljivi  već nakon prvog tretmana  na tijelu.  Koliko  tretmana je neophodno uraditi, zavisi od stanja kože,  životnih navika svake osobe pojedinačno, godina starosti, načina života, ishrane i od toga koliko često  osoba posjećuje svog kozmetičara, jer je mezoterapiju najbolje kombinovati sa drugim kozmetičkim procedurama.

 Limfna drenaža

Svaki anticelulit tretman, tretman detoksikacije ili problema sa zadržavanjem tečnosti, treba završiti limfnom drenažom, koja je, zbog učinkovitosti i vidnih rezultata,  nezaobilazna  u svim anticelulit tretmanima i programima mršavljenja. To je specijalna terapeutska masažna tehnika, kojom se ubrzava cirkulacija limfe i odvođenje štetnih materija pomoću limfnih puteva iz međućelijskih prostora, da bi se koža oslobodila toksina, slobodnih radikala, celulita i masnih naslaga. Limfni  sistem se sastoji od limfe, limfnih sudova i limfnih žlijezda (limfnih čvorova) iz kojih, posebnim drenažnim pokretima i pritiskom na određene tačke, dreniranjem, eliminišemo štetne sastojke i raspadne produkte koji ometaju razmjenu materija. Limfni sistem je čistač organizma, ima ulogu transporta, koji se obavlja pomoću kontrakcija,  i svi štetni produkti se iz limfnog  sistema,  dalje metaboličkim procesima, izbacuju iz organizma.  Limfni sistem za razliku od krvnog, nema  vlastitu pumpu, pa u slučajevima kada dođe do zastoja i otežanog izlučivanja, treba je drenažom pokrenuti i dovesti  do limfnih  čvorova, koje ,,otvaramo“ i iz njih dreniramo nakupljenu tečnost, pomiješanu sa masnoćom, toksinima i solima.  Na taj način oslobađamo međućelijske prostore i pripremamo ih za lakšu razmjenu materija i izlučivanje nagomilanih štetnih sastojaka koji prave ,,narandžinu koru", kažu u “Estebel-u”.