Puno kože, jarke boje...

Posebno je uočena ljubav prema koži, zavladali su kožni kaputi, pantalone, bermude, čak i kompleti…

Revija mode u Njujorku, koja se upravo završava, prema riječima modnih znalaca nije donijela ništa naročito novo. Kažu da je postalo potpuno jasno da revija u Njujorku više globalno ne predstavlja modnu prekretnicu - ovaj  status je danas rezervisan samo za Nedjelju mode u Parizu. Isto tako, posebno je u Njujorku teško odrediti ko pravi "samo odjeću za široke narodne mase", a ko zaista “pravi modu”. Za ovo su zaslužne bezbrojne  “druge linije” koje su danas osnova posla mnogih američkih dizajnera.

Premda događanja na pisti i nijesu naročito medijski popraćeni pravi ritam trendova mogao se lako osjetiti na njujorškim ulicama. Ako je suditi po 'street style' fotografijama na društvenim mrežama, trendova koje ćemo voljeti u narednim sezonama je puno. Posebno je uočena ljubav prema koži, zavladali su kožni kaputi, pantalone, bermude, pa čak i kompleti…

Takođe, pažnju je privukao povratak razigranog i uvijek vizuelno upečatljivog 'color blockinga' i kombinovanje jarkih boja poput ljubičaste i crvene ili ružičaste i zelene.

Tu su i masivne 'combat' čizme, prevelike košulje i balon mantili, glomazne patike, obuća bijele boje, kao i ona sa zmijskim uzorkom.

Izvor i foto: Vijesti.me

Tekst objavila: Ljilja Brajković