Izgledajte mršavije: Kako boje mogu pomoći

Dio tijela na kojem nosite najveći dio svoje kilaže utiče na to kako treba kombinovati boje odjeće

Znate li kako određene boje vizuelno povećavaju tijelo i čine da izgledate deblje? Sigurno ste već čuli da vas nošenje tamnijih boja čini mršavijima,što bi značilo da svijetle boje imaju suprotan učinak. Ipak, izbor prave boje prema građi vašeg tijela nešto je komplikovanija stvar, a zavisi, pored ostalog, od oblika vašeg tijela. Dio tijela na kojem nosite najveći dio svoje kilaže utiče na to kako treba kombinovati boje odjeće.

Oblik kruške

Ako imate oblik kruške, onda je područje stražnjice i bokova veće nego gornji dio tijela. Kako biste vratili ravnotežu ovakvom obliku tijela morate bojama učiniti donji dio tijela manjim, a gornji većim. To bi značilo datreba da nosite svjetlije majice uz tamnije suknje ili pantalone. Ali, treba izbjegavati nošenje bijelih košulja uz crne pantalone ili suknju. Bolje je za gornji dio odjeće izaberati neku drugu svjetliju boju, a po mogućnosti neka bude s mnogo detalja kako bi privlačila pažnju na to područje. Volani, nabori i domišljat dizajn trebali bi pomoći će da se vrati ravnoteža vašoj liniji. Dobra opcija odabrati donju tamniju odjeću i gornju svjetlijih nijansi u istoj boji. Kao i nositi uske bluze, a preko sakoe i jaknice.

Oblik jabuke

Osobe koje imaju građu jabuke većinu svoje težine nose u predjelu struka. Izborom prave boje treba kreirati iluziju struka, tačnije postići da on izgleda uži nego što jeste. To ćete najlakše postići širokim kaišem tamne boje, ali izbjegavajte one sa detaljima i držite se što jednostavnijih. Kako biste učinili vizualno struk tanjim nosite tamnije majice, a ispod nešto svjetliju odjeću. Tamna majica preko svjetlije učiniće stomak manje vidljivim. Ako ne volite da se ističete odaberite bordo i plavu boju.

 

Obline

Ako imate velike grudi vjerojatno vam mnogo žena zavidi na privlačnoj figuri, ali pogrešnim odabirom odjeće možete se izgledati deblje nego što jeste. Izbjegavajte pruge, bijele i pastelne nijanse. Crvena je boja koja odlično pristaje ženama s oblinama, kao i jarko plava i smaragdno zelena.

Izvor i foto: Vijesti.me

Tekst objavila: Ljilja Brajković