Kako da vam odmah nakon buđenja sve krene od ruke

Kako vam ujutru počne dan, takav će biti do kraja - to ste sigurni već čuli mnogo puta, a vjerovatno i iskusili.

Znate one dane kad se probudimo, i jednostavno nam ništa ne ide od ruke - sve nam ispada, odjeća koju smo htjeli da obučemo je flekava, telefon zvoni, ne znamo gdje ćemo prije, a na kraju izjurimo kao bez duše da stignemo na autobus ili da izbjjegnemo saobraćajni špic, i tek kad se udobno smjestimo i krenemo sjetimo se - u usta nismo ubacili ni zalogaj hrane. Nismo popili ni gutljaj kafe.

Zbog gladi kreće nervoza, zbog nedostatka kafe pospanost, glavobolja... Ne možemo da se koncentrišemo i budemo produktivni, što zapravo i nije čudno - ako vam je jutro počelo nervozom i jurnjavom, nemaš šanse da se nastavi drugačije!

Zato vam donosimo nekoliko savjeta koji će vam bukvalno olakšati život i koji će učiniti da vam svakog narednog dana odmah nakon buđenja sve krene od ruke!

O odjeći i doručku mislite uveče

Pred spavanje odvojite odjeću koju ćete obući sjutradan ujutro. Uveče imate dovoljno vremena da pregledate odjeću i lepo spojite odjevnu kombinaciju; ako nečega nema, imate vremena da potražite, ako je neki komad isprljan, bacite ga na pranje i promijenite odjevnu kombinaciju... Ujutro vam ostaje samo da se obučete.

Lezite na vrijeme

Sedam sati sna smatra se optimalnim vremenom za noćni san, pa se potrudite da svom telu obezbijedite bar toliko. Po svaku cijenu. Film može da sačeka vikend, knjiga takođe... Ako budilnik navijate u 7 sati ujutru, potrudite se da legnete najkasnije oko ponoći. Kad se probudite naspavani, bićete manje nervozni, i imaćete više snage, pa će sve biti lakše.

Doručkujte i popijte kafu

Ustanite tako da imate dovoljno vremena da doručkujete i u miru popijete prvu jutarnju kafu. Stavite vodu da provri dok vi doručkujete, zatim zakuvajte šoljicu kvalitetne sveže mljevene kafe. Nemojte je zakuvati kako bilo, već kako treba i dok se ona malo prohladi taman da se pije, vi obavite jutarnju toaletu i obucite se.

Kad popijete kafu, spremni ste za pokret - smireni, zadovoljni, siti, razbuđeni i bistrog uma toliko da s lakoćom završite sve obaveze koje vas čekaju.

Izvor: Kolektiv.me