Odložite starenje pomoću radiotalasa, lasera i mezoterapije –“ izbrišite” godine RF-om i IPL-om

Proces staranja kože je sastavni dio prirodnog procesa staranja cijelog tijela. Pojava bora, njihov izgled, dubina i debljina se razlikuju i na njih utiču različiti faktori kao što su: nasleđe, lučenje hormona, metabolizam, vjetar, hladnoća. 

Solarijum, koji je veoma popularan kod mladih, takođe ubrzava proces staranja kože. Usporavanje procesa starenja je uvijek aktuelno. To je  proces koji podrazumijeva sinergično dejstvo više metoda, jer se jednom metodom ne mogu postići potpuni rezultati. Najpoznatije kompanije svijeta se svakodnevno predstavljaju najnovijim dostignućima iz svih oblasti aparativne kozmetike i  aparata dizajniranih za potrebe održavanja lica i tijela u top formi, kaže za portal Radija Bijelo Polje kozmetičarka, Sloba Bubanja.

“Koža lica već poslije tridesete, a pogotovu nakon četrdesete godine zahtijeva posebnu njegu. Kombinacijom aparativnih i preparativnih metoda može se u potpunosti revitalizovati koža,  na kojoj su  počeli da se primjećuju znaci isušivanja, opuštanja ili stvaranja bora.  Tretmanom revitalizacije se reaktiviraju uspavani potencijali kože i pokreću odbrambeni mehanizmi. To se postiže pomoću raznovrsnih aktivnih sastojaka uključujući matične ćelije, hijaluronsku kisjelinu, kolagen i elastin, koji daju mladalački izgled, a koje organizam postepeno prestaje da proizvodi. S godinama koža na licu postaje tanja i osjetljivija nego ona na ostalim dijelovima tijela, te se mora tretirati s puno pažnje i nježnosti. Kod tretmana lica treba izbjegavati sva agresivna sredstva koja mogu da naruše hidrolipidni zaštitni sloj, što znači da treba da izbjegavate preparate koji je pretjerano isušuju. Naročito treba biti oprezan s eksfoliantima i pilinzima koji mogu oštetiti pored zaštitnog hidrolipidnog sloja i kapilare, te uzrokovati pucanje kapilara, infekcije i upalne procese”, ističe Bubanja.

Ona naglašava da danas postoji nekoliko različitih metoda, aparata i preparata kojima se rješava taj problem. Opšte priznati trend u svijetu, pa tako i kod nas, su tretmani za revitalizaciju kože metodama, koje na potpuno prirodan način dovode do regeneracije kože iznutra i podstiču stvaranje novog kolagena, tako da dolazi do samopodmlađivanja.

 

RF – lifting radiotalasima   

Radiotalasni lifting odnedavno važi za najpopularniji nehirurški tretman podmlađivanja. Timovi stručnjaka ga usavršavaju, predstavljaju rezultate i osvojaju velika priznanja stručne javnosti, jer su postignuti efekti prevazišli i najoptimističnija očekivanja. To je poseban tretman koji se radi zbog sprečavanja preranog starenja, dok starijim osobama služi za uklanjanje već vidljivih bora i za zatezanje opuštene kože. Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, ali ne i hiriršku intervenciju. Jedna je od najboljih nehirurških metoda kojom zatežemo opuštenu kožu, pomlađujemo lice i smanjujemo bore, te regenerišemo oštećenu strukturu kože. Aparat za radiotalasni lifting pomoću visokofrekventnih elektromagnetskih radiotalasa djeluje na molekule vode u tkivu, pri čemu se oslobađa energija u obliku toplote koja zagrijava tkivo, izaziva pozitivnu upalnu reakciju, pokreće niz procesa i dovodi do regeneracije postojećeg i stvaranja novog kolagena. Već poslije prvog tretmana koža postaje napetija, čvršća i podmlađena, a zbog zatezanja se znatno smanjuju i bore. Na čelu i oko očiju, sitnije bore nestaju, a duboke postaju znatno pliće. Nazolabijalne brazde se smanjuju i koža zateže, ne samo na licu, već na vratu i dekolteu, gdje se značatno popravlja kvalitet i izgled kože.  Dugotrajni rezultat u redukciji bora i zatezanju kože postiže se serijom od nekoliko tretmana u vremenskom razmaku od mjesec dana, zbog kumulativne sinteze novog kolagena i elastina. U zavisnosti od starosne dobi i stepena izraženih bora, za održavanje postignutog efekta, preporučuje se kombinacija više različitih metoda, jer jednom metodom ne možemo postići potpune rezultate.

 Regeneracija kože  IPL aparatom – laser nove generacije

Fotorejuvenancija IPL-om je način fotopodmladjivanja i revitalizacije kože iznutra, putem optičke energije, to jest intenzivnog pulsnog svijetla. To je izvanredan, brz i učinkovit tretman obnove kože koja je izgubila svježinu, jedrinu i napetost. IPL pomoću svjetlosnog spektra usmjerava svjetlosnu energiju u tretirano tkivo, ona se apsorbuje u fibroblaste, te ih pokreće na diobu i proizvodnju novoga, zdravog kolagena. Nakon samo nekoliko tretmana koža postaje zdravija, napetija, glatka, sa vidljivo poboljšanim izgledom i strukturom tkiva uopšte.

Transdermalna mezoterapija aparatom – izuzetno efikasna metoda

Mezoterapija aparatom je jedinstvena i luksuzna metoda kojom unosimo u kožu sastojke koji su joj neophodni za vraćanje mladalačkog izgleda aparatom koji  ne povređuje kožu niti potkožno tkivo, već sastavljeni koktel potiskuje do mezoderma i obezbjeđuje potpunu i ravnomjernu resorpciju svih unesenih sastojaka. Postoji još mnogo tretmana revitalizacije, što zavisi od godina starosti, stanja i izgleda kože, načina života, ishrane i njege.  Svakoj koži treba prilaziti sa posebnom pažnjom, koja treba da je prilagođena svakoj osobi pojedinačno.

Zbog čega je važna kombinacija aparata i odgovarajućih preparata

Za ukupan proces podmladjivanja i borbu protiv starenja kože, nezaobilaznu ulogu pored aparata Imaju preparati koji se kombinuju sa svim ovim aparatima radi dobijanja idealnih i dugotrajnih rezultata. Specijalni kozmetički tretmani koji odlažu i usporavaju proces starenja kože i nastajanja bora, koji su često ,,lijek izbora” a koji se uvijek kombinuju sa aparatima, su tretmani retinolom, kavijarom, kolagenom i hijaluronskom kisjelinom kao ciljanom  terapijom za vraćanje svježeg izgleda, vlažnosti, zategnutosti i učvršćivanja tonusa, a za ublažavanje i peglanje postojećih bora, veoma je popularan biljni botoks  kojim se trenutno ispravljaju manje a vidno ublažavaju duboke bore.

 Ne treba zaboraviti na produženu kućnu njegu između tretmana

Da bi dejstvo ovih moćnih tretmana trajalo dugo, neophodno je kod kuće, svakodnevno koristiti odgovarajuće preparate. Kreme sa morskim algama i planktonom nezaobilazne su za održavanje vlažnosti kože. Iskustvo nas u Estebelu, u kojem se sve ove metode podmladjivanja uspješno primjenjuju duži niz godina, ukazuju da se najbolji rezultati dobijaju kombinacijom aparata, preparata i ručnih ciljanih masažnih tehnika, kojima radimo veliki broj različitih tretmana, podsjeća Bubanja.