Nove tehnologije i unaprijeđene kozmetičke metode predstavljene na sajmu u Beogradu

Međunarodni sajam kozmetike pod motom “Dodir Pariza” održan je nedavno u Beogradu. Po ugledu na vodeće sajmove u Bolonji i Parizu, u Beogradu se već dvadesetak godina sastaju najuticajniji stručnjaci iz oblasti kozmetike.

Takva praksa nastavljena je i ove godine, pa su mnogobrojni forumi bili posvećeni susretima stručnjaka koji su razmjenjivali iskustva iz oblasti njege, estetike, estetske medicine, ljepote i dugovječnosti, s posebnim akcentom na prirodnu kozmetiku i  neagresivne metode njege. Među rijetkim crnogorskim kozmetičarima koji su na beogradskom sajmu prezentovali svoja znanja iz oblasti kozmetologije, bila je  Sloba Bubanja, vlasnica prestižnog beuty centra “Estebel” iz Podgorice.

U razgovoru za portal Radija Bijelo Polje, Bubanja kaže da kozmetika kao nauka zauzima značajno mjesto u životima svih nas.

“To je naročito bilo vidljivo na štandovima renomiranih svjetskih kompanija gdje su  proizvođači, na sebi svojstven, šarmantan način,  željeli da nas ubijede, da su baš njihovi proizvodi najbolji. Preplitala su se najnovija naučna dostignuća i svi su bili spremni da  nesebično govore  o novim tehnologijama, metodama,  načinu rada i rezultatima koji se postižu određenim metodama”, ističe Bubanja.

Nova otkrića- novi pristup aparatima

Bubanja podsjeća da su tokom sajamskih dana, na vrhu ljestvice i  interesovanja  posjetilaca, bili  aparati u službi kozmetike.

“Aparativna kozmetika poslednjih godina dobija sve više pristalica zbog novih saznanja o njihovim mogućnostima i djelotvornim dejstvima na regeneraciju i poboljšanje izgleda kože, naročito kad je lice u pitanju, nehirurški face lifting tretmani. Da bi procedurom regeneracije i podmlađivanja u kozmetičkom salonu dobili jednako dobre rezultate, kao  i u estetskoj medicini ali bez agresije i bola,  neophodno je tretmane raditi tako da je rezultat odmah vidljiv, da tretman i preparati koji se koriste djeluju povoljno na proces podmlađivanja, usporavaju starenje i smanjuju uticaj faktora koji ubrzavaju proces starenja. To se postiže, trenutno najdjelotvornijom  tehnologijom zagrijavanja tkiva. Zagrijavanje utiče  na regeneraciju i podmlađivanje kože budući da  pokreće ,,uspavane“ matične ćelije u dubini, koje se  aktiviraju, proizvode novi kolagen i zatežu kožu na površinskim slojevima. Novi aparati osim zagrijavanja prave i kanaliće za prolaz koktela koji regenerišu tkivo. Slične karakteristike imaju radiotalasi koji su svrstani u sami vrh preporučljivih tretmana za lifting i regeneraciju oštećene, devitalizovane i opuštene kože, sa oslabljenim tonusom.

Nova,usavršena tehnologija istovremeno zateže opuštenu kožu, ispravlja bore, poboljšava stanje i izgled tkiva, prodirući u dubinu. Preporučuje se osobama koje žele efekat liftinga, ali ne i hiruršku intervenciju. Može se raditi preventivno u cilju sprječavanja prijevremenog starenja, dok se kod starijih osoba radiotalasi primjenjuju kako bi se uklonile već vidljive bore i linije oko očiju, kod spuštenih kapaka, podočnjaka i kesica oko očiju, zatim za ispravljanje bora na čelu, za tretman opuštene kože dekoltea, grudi, ruku, stomaka, butina i koljena”, naglašava Bubanja i dodaje  da su aparati nove generacije namijenjeni uklanjanju bora i zatezanju opuštene kože, a postupak je jednostavan, bezbolan,  bezbjedan i ne zahtijeva nikakvu posebnu pripremu ili anesteziju.

Među aparatima najnovije generacije, na beogradskom sajmu kozmetike, posebno se izdvojio "dermapen", sa svojstvima sličinim  radiotalasima, ali koji radi na principu vibracija, što omogućava preparatima lakše prodiranje u duboke slojeve kože. Osim toga, jeftiniji je od velikih, pravih aparata. Rezultati primjene  dermapena zavise od kvaliteta  preparata koji se koriste za rad, doze i pripreme kože.

 Stalne edukacije važne jer, znanje  je moć

Kad se nađu među stručnjacima u svom poslu mnogi mladi ljudi dobiju podstrek i želju da se usavršavaju, prate svjetske trendove i budu među najboljima. Tek tada shvatite da je znanje moć, kaže Sloba Bubanja.

“Seminari iz svih oblasti kozmetike koji se održavaju u okviru Sajma su od neprocjenjivog značaja za sve ljude iz naše branše, jer nam stručnjaci iz prestižnih evropskih kompanija, donose  novosti iz svih oblasti kozmetologije. Jednom riječju,uveli su nas u svijet znanja i razriješili mnoge nedoumice bilo da se radi o aparativnoj bilo o preparativnoj kozmetici.Tokom oba sajamska dana kompanije su predstavljale rezultate svojih istraživanja,  predstavljale  nove ali i unaprijeđene tehnologije, tako da su posjetioci mogli da vide vrlo bogat i raznolik spektar najraznovrsnijih aparata, preparata i metoda, unaprijediti znanja i vještine  I sve to, uspješno primijeniti  svom  salonu. Brzi razvoj nauke i tehnologije obavezuje nas da se kontinuirano  usavršavamo, idući u korak sa vremenom, dostignućima kozmetičke industrijei novih trendova”, poručuje Bubanja.