IMATE HLADNA STOPALA? Evo kako da se riješite tog PROBLEMA!

Problem hladnih stopala je više ženski problem. Mnogobrojna ispitivanja pokazala su da, pored toga što do ovoga može doći zbog neadekvatne obuće tokom hladnih dana, na ovaj problem može uticati i prekomjerno sjedenje, preterivanje sa pušenjem i alkoholom, stres, a može se javiti i u periodu ovulacije.

Problem hladnih stopala najviše se primjećuje i smeta prije nego što žena treba da utone u san.

Koliko god se pokrivala, stopala mogu ostati ledena, što dovodi do osjećaja jeze u cijelom tijelu i teško je zaspati. Uglavnom žena zaspi tek nakon što ustane i obuje čarape. 

Ako imate problem sa hladnim stopalima, potrudite se da se više krećete, ne računajući kretanje u kući.

Uveče, prije nego što krenete na spavanje, pokušajte da poboljšate cirkulaciju u donjem dijelu nogu, spustite oklagiju na pod i pokrećite je stopalima napred-nazad, ovo je odlično i za cirkulaciju i za masažu stopala. 

Tuširajte noge naizmjenično toplom i hladnom vodom, takođe je odlično za cirkulaciju. 

Pokušajte da uočite kada vam se javlja ovaj problem kako biste možda utvrdile uzrok koji može biti bezazlen, hladno vrijeme, loša obuća, period ovulacije, ali može ukazivati i na to da imate neki zdravstveni problem. 

Ukoliko konstantno imate problem hladnih stopala, najbolje bi bilo da se obratite ljekaru kako biste riješili problem i otkrili na šta vas to upozorava organizam.

 

Izvor: b92/vestionline.com