Vratite vašoj koži svježinu nakon ljeta - stručnjaci savjetuju i kako

U ljetnjem periodu koža je izložena agresivnom uticaju sunca, čestom pregrijavanju,  isušivanju, prljavštini  i znojenju  koje je nemoguće  spriječiti,  pa su tada i najčešća oštećenja na koži.

Prekomjerno i nekontrolisano izlaganje sunčevim zracima  na moru, boravak na bazenu punom hlora i visoke temperature, neminovno dovode do promjena na koži poput fleka, pjega, proširenih ili zapušenih pora, kaže za portal Radija Bijelo Polje, kozmetičarka Sloba Bubanja.

“Pojava dehidrirane, opuštene i neelastične kože, sa oslabljenom mrežom elastičnih vlakana je uobičajena. Zbog svega ovoga, koža često djeluje opuštena i naborana. Nerijetko se prve bore pojavljuju upravo kod prvih temperaturnih oscilacija, dok se one postojeće produbljuju i postaju izraženije. Takođe, uobičajeno je da se ove promjene na koži dešavaju i pored svakodnevne uobičajene njege. Zbog toga je važna pojačana njega odmah poslije završenog ljetovanja,  jer kožu treba  temeljno očistiti i dubinski navlažiti, kako bi se revitalizovala. To znači, da nije dovoljno samo nanošenje vlažne ili hranljive kreme, već je obavezno pripremiti kožu za intenzivnu njegu koja će oporaviti  dehidriranu, zadebljalu, devitalizovanu i opuštenu kožu i pripremiti je za nastupajuće hladne i  vjetrovite dane”, naglašava Bubanja

Metode koje daju odmah vidljive rezultate

Vrsta  tretmana i metode rada određuju se po strogo utvrđenim pravilima i za svaku osobu posebno. Međutim, sve one treba da nadoknade elemente koje je koža potrošila tokom vrelih ljetnjih dana, a koji su neophodni za normalno funkcionisanje i održavanje njene vlažnosti. To su hijaluronska kisjelina, kolagen, elastin, vitamini i elementi za regeneraciju. Odnos i koncentracija pojedinih sastojaka određuju se u zavisnosti od trenutnog stanja svake osobe pojedinačno.

“Hijaluronska kisjelina, morski kolagen, elastin, vitamini i drugi  sastojci su nezamjenjivi i preporučuju se uvijek  kada je  neophodno oporaviti kožu, popuniti je  hranjivim sastojcima i pripremiti je za jesen i velike temperaturne oscilacije.

Sve ove preparate treba unositi duboko u kožu aparatima koji nijesu agresivni, ne povređuju kožu i ne ostavljaju nikakve tragove agresije. Nauka preporučuje aparate, jer oni emituju zrake do srednjeg sloja kože u kome je smještena mreža vezivnih, kolagenskih i elastinskih vlakana, zagrijavaju to tkivo, i pri tom pokreću  proces obnavljanja. Popravlja se opšte stanje kože, vraća se svježina, elastičnost, zategnutost, dok je cijeli izgled tkiva potpuno drugačiji”, ističe vlasnica beauty centra “Estebel”.

Značaj radiotalasa za regenreaciju kože

Značajnu ulogu imaju  radiotalasi koji pokazuju nevjerovatne učinke upravo u procedurama regeneracije, revitalizacije, zatezanja i podmlađivanja, koje se rade u kozmetičkim salonima. Rezultati su toliko fascinantni da ih upoređuju sa onima u estetskoj medicine. Neuporedivo jeftiniji, neagresivni i bezbolni, imaju sposobnost da regenerišu i podmlađuju kožu. Poštujući protokol rada i kombinujući neophodne koktele, rezultati će biti odmah vidljivi, sobzirom da preparati  koji se koriste djeluju povoljno na proces starenja, usporavaju ga  i  smanjuju uticaj faktora koji ubrzavaju taj proces. Tehnologija radiotalasima je nova, usavršena tehnologija, koja istovremeno zateže opuštenu kožu, ispravlja bore, poboljšava stanje i izgled tkiva.

Aktivni kiseonik ili oksigenacija aparatom za svježiji i podmlađen izled

Osim mezoterapije i radiotalasa, važnu ulogu  u oporavku kože ima i aparat za kiseonik, koji omogućava direktno udisanje čistog kiseonika. Ovaj postupak ima višestruku korist ne samo za kožu, već  i  za cijeli organizam, naročito ako je smanjena njegova koncentracija u ćelijama i tkivima. Način aplikacije je veoma jednostavan, a toliko djelotvoran, da se preporučuje svima. Kad se čisti kiseonik udiše pomoću aparata ili unosi direktno u kožu, na taj način se doprema  do najsitnijih alveola u ćelijama. Kiseonik pročišćava pore i doprema sve neophodne hranjive sastojke, supstance koje obnavljaju vlakna kolagena i elastina,  pomažu da se hijaluronska kiselina održava u optimalnom nivou te tako hidrira i podmlađuje kožu. Ovaj postupak se naziva oksigenacija kože. Ta metoda je često ,,lijek izbora“ za mnoge devitalizovane, asfistične, atonične i umorne kože, naročito kod pušača, da bi koža dobila svjetliji i zdraviji izgled, jer aparat ,,usisa" azot iz kože a čisti kiseonik pod pritiskom prodire duboko u kožu i doprema važne hranjive sastojke, podsjeća Bubanja.