Kombinacija koja će privući pažnju

Plava i zelena na jednom mjestu, kada je riječ o modi, uglavnom čine nespojivu kombinaciju. Ovog ljeta, međutim, u trendu je odjeća upravo od dezeniranih tkanina koje imaju samo ove dvije boje na sebi.

Trenutak je da zaboravite sve što ste do sada znali o slaganju boja i da obučete plavo-zelene haljine, bluze, pantalone širokih nogavica... Ako niste skloni ovakvim eksperimentima, dovoljno je da uz, na primjer, zelenu odjevnu kombinaciju ponesete plavu torbu i već ćete biti šik, a ne pretjerano upadljivi. Kako biste zablistali punim sjajem, važno je da spojite boje na pravi način.

Teal

Plavo-zelena još se naziva i teal, a zapravo se radi o veoma sofisticiranoj kombinaciji plave i zelene boje. Kombinacijom ove dvije boje dobija se posebno romantičan izgled, a veoma je pogodna za ukrase u kosi.

Kombinovanje

Plava boja u svim nijansama (električna, safirna, tamna) vrlo je lijepa, moderna i prikladna za mnoge žene. Lako se može kombinovati s mnoštvom svijetlih, tamnih, prigušenih i zasićenih tonova. Tokom ljetnih dana nećete proći neprimijećeno ukoliko prošetate suknju koja u sebi ima plavu i zelenu boju, a pritom možete obući i košulju ili majicu u jednoj od ovih boja. Veselo, efektno i drugačije. Isto vrijedi i za kombinacije sa pantalonama, a ukoliko niste skloni velikim eksperimentima kada je odjeća u pitanju, na hlače u plavo-zelenoj boji obucite bijelu ili crnu košulju.

Nakit

Činjenica je da nakit podiže svaku kombinaciju, a ljeto voli mnoštvo narukvica i minđuša. I nikako nećete pogriješiti ako i njih odaberete u zelenoj ili plavoj boji, ili kombinujte tako da stavite plavu ogrlicu, a zelene minđuše ili šešir. Naravno, važno je da sve bude s ukusom i da ovu kombinaciju iznesete na pravi način, kako ne bi izgledala kičasto.

Izvor: Nezavisne novine