Maske od krastavca za sve tipove kože

Pulpa krastavca je najvećim dijelom napravljena od vode, vitamina C, kofeinske kisjeline, prirodne hemikalije koja ima antizapaljenska svojstva.

Ta kombinacija ima umirujući efekat na kožu, smanjuje iritiaciju i otok. Donosimo vam tri recepta za maske za lice koje možete napraviti od krastavca, u zavisnosti od tipa vaše kože.

Maska za masnu kožu

Svjež krastavac sitno izrendajte i pomiješajte sa pet kašika jogurta i kašičicom meda. Sokom od ove maske tamponirajte čistu kožu, preko stavite gazu. Gušćem dijelu dodajte malo integralnog brašna, kako bi maska mogla lakše da se maže. Držite je oko pola sata, a potom operite mlakom, pa hladnom vodom. Ako vam je jako masna koža, ne mažite je odmah kremom.

Maska za suvu kožu

Zreo, veliki i svjež krastavac operite i usitnite u blenderu. Stavite masu u cediljku, pa sok sačuvajte za losion. U gušću masu dodajte pavlake i sve dobro promiješajte. Nanesite masku na lice, vrat i dekolte, a možete i na ruke. Vlažna maska od krastavca će hidrirati kožu, a pavlaka će je nahraniti. Poslije pola sata obrišite kožu losionom od krastavca i nanesite kremu.

Maska za normalnu kožu

Krupnije izrendajte krastavac sa korom i dodajte kašičicu meda. Potom namočite veću gazu i stavite je preko lica, vrata i dekoltea. Preko gaze rukom nanesite ostatak maske i držite pola sata. Skinite gazu sa maskom, operite je i njome blago očistite lice, pa namažite kremu.

Izvor:CdM