Ideje za uređenje kreveta i spavaće sobe za kvalitetan san

Da bismo svoje svakodnevne obaveze mogli da ispunjavamo, ali i da bismo mogli da uživamo u svakom danu, potreban nam je kvalitetan san.

Uopšte, kvalitetan san je jako važan dio našeg zdravlja. Kao što znate, svaki dan nakon neprospavane noći može biti veoma težak kako za vas, tako i za ljude koji vas okružuju jer ćete emitovati negativnu energiju. Čak i one najjednostavnije stvari i zadaci koje inače sa lakoćom ili čak zadovoljstvom završavate, zbog neispavanosti i iscrpljenosti mogu biti teški.

Po Feng Šui filozofiji i učenju, spavaća soba ima izuzetno veliki uticaj na naše tijelo i naš duh. Ako uzmemo u obzir da veći dio vremena provedenog u okrilju naše spavaće sobe provodimo u pasivnom stanju, da bismo iskoristili njen maksimum, moramo dobro voditi računa o svemu što se oko nas nalazi.

Pročitajte nekoliko savjeta koji će vam pomoći da uljepšate svoju spavaću sobu, a samim tim i poboljšate kvalitet svog sna i apsorbujete sasvim dovoljno nove energije koja vam je svakog dana potrebna.

Vodite računa o prostoru ispod kreveta. Mnogi ljudi ispod kreveta drže obuću, staru garderobu, račune i slične stvari koje im nisu svakodnevno neophodne. Prema Feng šui filozofiji, najbolje je da se ispod kreveta ne nalazi ništa, kako ništa ne bi remetilo kretanje energije. Ako ste prinuđeni ili želite da iskoristite i ovaj prostor, ispod kreveta smjestite mekane i nježne stvari, poput jastuka i ostatka posteljine. Stari računi nam mogu izazvati probleme sa novcem, dok stara ljubavna pisma, ako ih imate i tu čuvate, mogu izgurati novu ljubav iz vašeg života.

Postavite krevet na odgovarajuću lokaciju. Kao što znate, feng šui filozofija ima određene lokacije za svaki komad namještaja koji držimo u našem domovima. Kada se radi o krevetu, i on naravno ima svoju optimalnu lokaciju – najbolje je smjestiti ga tako, da kada ležite imate pogled na vrata svoje sobe. Ako to nije moguće uraditi u vašem prostoru, onda naspram kreveta postavite ogledalo koje će reflektovati vrata. Zbog ovakvog razmještaja, osjećaćete se bezbjednije dok spavate, što će vam pružiti šansu da uživate u mirnom i spokojnom snu.

Koristite kristale oko svog kreveta. Prirodni kristali imaju moć pomjeranja i transformacije energije u jednom prostoru. Ako mislite da u vašoj spavaćoj sobi nije baš sve onako kako treba da bude, nekoliko kristala stavite ispod kreveta ili njima dekorišite stočić pored kreveta i police. Vodite računa prilikom izbora kristala, jer svaki od njih ima svoju svrhu i namjenu.

Izbacite knjige iz svoje spavaće sobe. Vjerujemo da će ljubitelji knjiga biti poprilično ljuti kada im kažemo da knjigama nije mjesto u spavaćoj sobi. Knjige su predmeti koji odišu aktivnom energijom i ne dozvoljavaju vam da se opustite koliko je potrebno. Ako jednostavno ne možete ili ne želite da se otarasite knjiga iz svoje spavaće sobe, pokušajte da ih sklonite iz svog vidokruga.

Pažljivo birajte biljke za spavaću sobu. Zelene biljke će u vašoj sobi kreirati osjećaj prirode i jedinstva sa njom. Prema Feng Šui filozofiji, žive biljke su ljekovi koji stvaraju i emituju životnu energiju, ali znajte da nije svaka pogodna za prostor u kome spavamo.

 

Izvor: CdM / mojenterijer.rs