Bijela majica - jednostavnost beskonačnih mogućnosti

Jednostavna pamučna bijela majica je, prema savjetima brojnih omiljenih francuskih ikona stila, jedan od pet komada koji bi trebalo da se nađu u ormaru svake dame koja želi da izgleda lijepo i moderno.

Iako na prvi pogled nimalo zabavan i nosiv komad, upravo će bijela majica biti dio vaših brojnih stilskih ansambala, kada će svojim minimalizmom i bojom učiniti da cijela kombinacija bude primijećena.

Pored farmerki i štikli, ne postoji ništa drugo što je tako klasično, a tako ženstveno kao obična, bijela majica. Ona je svestrana, cool te je komad garderobe koji se može nositi tokom svih godišnjih doba, ali je ipak najpopularnija tokom proljećne sezone.

Uz to je odlična jer se, bukvalno,  može kombinovati sa svim drugim komadima odjeće.

Moguće ju je nositi na bezbroj načina, ali ipak postoje neka pravila kojih bi trebalo da se pridržavate. Od onog najjednostavnijeg - da uz običnu bijelu majicu bolje idu poderane ili farmerke s nekim upadljivim detaljem.

Jednostavnost je ono što ovom odjevnom predmetu daje beskonačnu mogućnost kombinovanja. Omiljeni model ove sezone je oversize bijela majica, koja je savršena za ležerne kombinacije, ali ni ostali modeli poput onog bez rukava ne zaostaju.

Uz šljokičaste suknje i hlače posuđene od mame i prugaste hlače, ovog proljeća bijela majica je ključ savršene kombinacije.

Njena supermoć da neutrališe dodatke u ljetnim šarenim bojama i natpisi kojima mogu poslati snažne poruke učinila je da brojne blogerke biraju upravo bijelu majicu u svojim avanturama.

U kombinaciji s kaputom ili bundicom

Kada preko dana zatopli, raskopčajte svoje kapute i sve ostale slojeve, ispod kojih ne nalazi bijela majica. Idealna kombinacija kada je potrebno slojevito odijevanje…

Bijela majica s kožnom jaknom

Bijela majica savršeno ide u kombinaciji s kožnom jaknom, te čini idealnu proljećnu kombinaciju za svaki dan. Ali, kada zahladi, možete je nositi u zatvorenim prostorima, a pri tome kožna jakna služi umjesto sakoa.

Ispod sakoa

Ako ste ljubitelj sportske elegancije, bijela majica sa sakoom je idealna kombinacija za sve prilike…

Ako želite izgledati elegantnije, obucite cipele ili čizmice na petu, a kod ležernijih kombinacija ravne cipele ili čizme.

Neodoljivo u kombinaciji s vestama

Šta obući ispod veste na kopčanje kako bi vam bilo udobnije i toplije? Odgovor - bijelu majicu.

Neutralna bijela boja pristaje na sve boje.

Izvor:Nezavisne novine