Pretvorite kupatilo u oazu mira

Kupatilo mnogima predstavlja mirnu oazu za vrijeme opuštanja, najčešće u kupki s umirujućim mirisima.

Upravo takvo kupatilo iz snova moguće je namjestiti uz nekoliko promišljenih sitnica.

Donosimo 7 prijedloga za transformaciju dosadnog kupatila u oazu luksuza

Mekani pahuljasti ručnici

Transformaciju kupaonice u spa oazu započnite odabirom peškira. Oni su neophodan dodatak u svakom kupatilu koji itekako mogu promijeniti njeno obično lice u luksuzno. Odličan izbor koji će potrajati godinama su peškiri i čiji je sastav stopostotni pamuk .

Mirisne svijećeOpustite sva čula uz pomoć ugodnih mirisa. Idealno rješenje za kupatilo definitivno su mirisne svijeće koje će prostor ispuniti svjetlošću, ugodnim mirisima i toplinom.

Tuš s efektom kišnih kapljica

Sinonim za luksuz može biti i tuš. Velika glava s velikim brojem rupica za vodu "omekšaće" pad vode, a istodobno djeluje poput masaže i stvara efekt kišnih kapljica. Uz takav tretman tuširanje definitivno prestaje biti obaveza i postaje čisti užitak.

Prazne bočice od parfema

Bočice od parfema nipošto nemojte bacati. One su sjajan ukras za dom, a posebno efektno izgledaće u kupatilo. Raznobojne bočice možete posložiti na jedno mjesto ili ih pak rasporediti po kupatilu.

Stolac u boji ili otkačeni tabure

Takav komad namještaja osim estetske ima i vrlo praktičnu ulogu. Pružiće oslonac prilikom nanošenja losiona na tijelo ili kreme za masažu stopala.

Kutije s printom i raznobojne korpice za sitnice

Sve sitnice poput dekorativne ili preparativne kozmetike pospremite u kutije ili košarice. U obilju boja, printeva i ovlika, lako ćete pronaći takva stilizirana spremišta.

Poslužavnik

Scene iz romantičnih filmova i modnih editorijala insceniranih u kupaonici gotovo da ne mogu proći bez kadra uživanja u kupki s poslužavnikom za kadu. Takva mala površina idealna je za odlaganje svijeća, knjige i čaše vina. Priuštite si ovu sitnicu i uživajte u svojoj oazi mira.

Izvor:Nezavisne novine