Sve što morate znati kako biste imali savršene obrve

Da li ste ikada čupale svoje obrve i iznenada primijetile da je jedna malo, ili poprilično drugačija od druge? Sve smo bile u toj situaciji, vjerovatno više puta.

U idealnom svijetu, uvijek bi nam na raspolaganju bio profesionalac koji bi naše obrve oblikovao umjesto nas, ali u realnosti, često se u tim kritičnim trenucima, kada imamo dvije gusjenice iznad očiju, za njih moramo pobrinuti same.

Najbolji savjet koji imamo za vas? Odvojte par minuta od svog vremena da mapirate cijelu situaciju prije nego što zgrabite pincetu. Ako date sebi opciju planiranja, moći ćete lakše da stvorite dobar finalni izgled.

Jednostavno popunite svoje obrve olovkom kako biste kreirali dobre, snažne simetrične oblike. Potom, počupajte sve što se oko njih nalazi. A kada već govorimo o čupkanju, znajte da morate biti precizni. Postoji razlika, odnosno fina linija koja razdvaja urednost i definisanost od previše počupanog. To sve može zavisiti i od ogledala koje koristite.

Dvostrana ogledala koja uveličavaju nisu dobra za ovu aktivnost. Ona će vam u centar pažnje staviti sve detalje koje inače nećete vidjeti, a čak jedna ili dvije dlačice koje su pogrešno počupane mogu promijeniti oblik vaših obrva. Nemojte stajati previše blizu ogledala ili koristiti previše jako svjetlo – na taj način se gubi perspektiva.

Koristite obično ogledalo i nakon svakih nekoliko poteza napravite korak unazad kako biste procijenili situaciju i zaustavili se kada je za to vrijeme.

Kada se radi o skraćivanju obrva, jeste zadovoljavajuće kada ih isječemo makazicama i uredimo savršeno, ali nerijetko se dešava da skratimo malo previše. Stoga, nameće se pitanje, da li uopšte treba skraćivati obrve makazicama?

Pa, kako kažu stručnjaci, to nije zabranjeno, ali se mora voditi računa o svakom potezu. Ukoliko previše skratite svoje obrve, a uz to to uradite neravno, one će izgledati još tanje.

Skraćujte samo vrhove obrva, odnosno dlačice koje štrče iznad prirodnog luka, a ostalo, prepustite prirodi i pinceti.

 Izvor:CdM