Tajne ljepote Dženifer Aniston

Glumica svaki dan pomiješa hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom 15 i kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 pa namaže lice prije izlaska iz kuće.

Jennifer Aniston danas slavi 50. rođendan, a izgleda kao da slavi 30. .Koje su njene tajne ljepote i kako ova slavna glumica već godinama uspijeva izgledati isto kao i kada je bila u braku s Bradom Pittom prije skoro 20 godina?

Njena beauty rutina počinje čim se probudi ujutro.

-Obično kada se probudim prvo popijem čašu tople vode s limunom. Ako zaboravim, popijem šoljicu kafe, nahranim pse i zatim napravim shake od jaja, malo avokada i malo kokosovog ulja koji razmažem na pšeničnom tostu. Zatim pročitam novine i idem u teretanu - nabraja glumica koja ujutro provede barem sat vremena u boksačkom ringu.

Osim napornih treninga, jede zdravo, ali nije 'opsjednuta' time. Njena ishrana je bogata organskim povrćem i proteinima, a trudi se i ograničiti unos mliječnih proizvoda te glutena iako nije uvijek uspješna u tome:

- Ne mogu reći da sam dugo izdržala bez mliječnih proizvoda. Razdvojiti mene i sir je zaista težak zadatak. Nije da sam bolesna, izbjegavanje glutena je za mene više stvar taštine. Prehrana bogata ugljenimhidratima nije toliko dobra u smislu težine - kaže glumica koja se povremeno počasti s tjesteninom ili meksičkom hranom.

Jedan od trikova koje Jennifer koristi kako bi zadržala mladalački izgled je dodavanje praška kolagena u jutarnji smoothie, a prema glumici to čini veliku razliku.

- Obično popijem shake, s nekom vrstom čistog proteina, u koji dodam banane, borovnice, smrznute trešnje, steviju, zeleno lisnato povrće, maca prah i malo kakaa - rekla je Jennifer.

- Postoji kolagenski peptid u prahu koji obožavam i razlika je očita! Moji nokti su jači i zdraviji ... kako bi to objasnila? Sjaj. To je nešto što utiče iznutra na van - objasnila je.

Sa sobom uvijek nosi bočicu vode koja ima 700 mililitara i tokom dana se trudi popiti barem tri do četiri boce.

Tokom dana kožu čuva ne noseći previše šminke, a prije spavanja Jennifer je obavezno skida. Prije spavanja svoje lice pere blago mirisnim čistačem. A nakon tuširanja tijelo namaže hidratantnom kremom za tijelo za koje tvrdi da stvarno djeluje.

Ona ističe i da je krema za zaštitu od sunca jedan od glavnih razloga zašto je njena koža mlada i neoštećena. Naime, kad je bila mlađa, kožu je mazala raznim uljima kako bi što prije potamnila.

- Bila sam neobrazovana, kada preduzmemo sve korake da svoju kožu očuvamo zdravom i mladom, nema smisla pokušavati pocrniti - zaključuje glumica.

Ona se povremeno obožava opustiti i izležavati na suncu, ali kaže da uvijek nosi kremu za sunčanje. Kao najbolju ističe kremu s faktorom 50 jer, kako navodi:

- Nije preteška i izuzetno je vlažna, a i miriše odlično.

No glumica svakodnevno štiti svoju kožu od sunca, a ne samo ljeti. Ujutro umiva lice s čistačem, onda obično koristi toner pa serum. Zatim pomiješa hidratantnu kremu sa zaštitnim faktorom 15 i kremu za sunčanje sa zaštitnim faktorom 30 kako se ne bi osjećala da lice zatrpava sa slojevima kreme.

Izvor:Kolektiv.me