Pileće lazanje sa bijelim lukom

Potrebno:

100g maslaca; 2 kašike ulja; 400 grama pilećeg bijelog mesa; prstohvat soli i bibera; 40 čenova bijelog luka; 300 mililitara bijelog vina; 1 kašika brašna; 300 mililitara pilećeg bujona; 100 mililitara pavlake za kuvanje; rendana kora limuna; grančica ruzmarina; 200 grama šampinjona; 1 litar mlijeka; malo brašna; kore za lazanje; 200 kačkavalja

Priprema:

U dubljoj šerpi zagrijte ulje i 50 grama maslaca pa dodajte 400 grama pilećeg bijelog mesa u komadu i pustite da se dinsta nekih desetak minuta. Dodajte so i biber pa kada se piletina skoro ispeče izvadite meso iz masnoće. U istu masnoću gdje se meso dinstalo dodajte još 50 grama maslaca i 40 čena bijelog luka i pustite da potamni.

Kada luk otpusti aromu dodajte mu bijelo vino i malo brašna i pustite da se sve lijepo ukrčka. Kada se masa ukrčka i postane gusta, dodajte pileći bujon, rendanu koru limuna, grančicu ruzmarina, malo pavlake za kuvanje i pustite sve da provri. U takvu smjesu vratite pileće meso, pa još malo posolite i dodajte biber.

Sve stavite u rernu da se ispeče na 250 stepeni nekih 15ak minuta.

Za to vrijeme u tiganju izdinstajte šampinjone, a odvojeno napravite bešamel od 1l mlijeka, maslaca i brašna.

Lazanje slažite tako što ćete u vatrostalnu činiju prvo da sipate malo bešamela pa kore od lazanja, pa smjesu sa piletinom i bijelim lukom, pa opet kore od lazanja, pa pečurke i bešamel i sve dok ne potrošite smjesu. Završite sa korom po kojoj ćete sipati bešamel i rendani kačkavalj.

Pecite sve 30 minuta na 200 stepeni Celzijusa. Služite toplo! Prijatno!

Izvor: Cdm