Spavajte u svilenoj posteljini i primijetićete razliku

Osim što ćete izgledati kao prava diva dok spavate na svilenoj jastučnici, sa svilenom maskom preko očiju, svila vam može pružiti mnogo toga za kvalitetan san. 

Ako estetiku ostavimo po strani, moramo vam reći da svilene posteljine i pidžame postoje sa razlogom, a da taj razlog nije samo luksuz. Ova tkanina vam može pomoći da kožu svog čitavog tijela prenesete na sasvim novi nivo.

Svila sadrži prirodne aminokiseline i proteine koji smanjuju frikciju, što znači da će vam spavanje na sivlenoj jastučnici smanjiti ispucale krajeve i neukrotivu kosu svakog jutra. Ako imate blajhanu ili farbanu kosu, znajte da će se ona mnogo manje lomiti tokom noći, u slučaju da spavate na svilenoj jastučnici. 

Pamučne posteljine vašu večernju rutinu mogu poništiti skoro u potpunosti. Prevlačenje lica preko pamučnih vlakana dok se obrćete i okrećete tokom sna može izazvati bore, a pored toga, pamuk će praktično odmah upiti sve proizvode koje ste nanijeli kako biste hidrirali svoju kožu tokom noći. Nakon samo nedjelju dana spavanja na svilenoj jastučnici, moći ćete da primijetite razliku na svojoj koži.

Kako svila ne upija toliko vlažnosti vašeg tijela kako to rade druge tkanine, ona je prirodno odbojna alergenima. Takođe, ona će vam pomoći kod iritacije kože.

A sada pravac u kupovinu nove posteljine!

 

Izvor: