Zatvorenici šipkama i tiganjima napali komandire u ZIKS-u, ima povrijeđenih

Zatvorenici iz spuškog zatvora napali su četvoricu službenika Zavoda za izvršenje krivičnih sankcija. Do sukoba je došlo prekjuče u zatvoru za kratke kazne, takozvanom prekršaju.

Tada je jedan od komandira je zadobio povrede, nakon čega su njegove kolege morale da primijene sredstva prinude, pa su povrijeđeni i neki zatvorenici, piše Dan.

Do incidenta je došlo kada su zatvorenici prijavili da je u jednom dijelu zatvora za kratke kazne nekoliko zatvorenika prebilo “kolegu”.

Komandiri su odmah upućeni na mjesto dešavanja kako bi provjerili šta se desilo i spriječili nastavak sukoba. Međutim, prema saznanjima Dana, kada su došli do dijela u kojem je izbila tuča, osuđenici su već bili spremni da se obračunaju i s njima.

Pošto su znali da će uprava odmah reagovati na dojavu o tuči i poslati komandire, pripremili su metalne šipke i tiganje kako bi nasrnuli na njih. Čim su službenici zatvora ušli u ćeliju, oni su nasrnuli na njih zadajući im udarce po tijelu šipkama, tiganjima i ostalim predmetima.

Kako bi se odbranili, komandiri su odmah primijenili silu i sredstva prinude. Ipak, kako su zatvorenici bili brojniji, komandiri nijesu tako lako mogli da zaustave napad, već su morali da upotrijebe i sprejeve.

Tek tada zatvorenici su bili onemogućeni da nastave napad. Ostali službenici ZIKS-a odmah su došli na mjesto dešavanja, a komandiri su, kao i osuđenici, odvedeni na ukazivanje ljekarske pomoći.

U sukobu su povrijeđeni jedan komandir i zatvorenici, ali niko nije zadobio teže povrede. O incidentu su obaviješteni policija i tužilaštvo.

 

Izvor:AntenaM