Do 2020. povoljan ambijent za Start up biznise

Crnogorsko okruženje, i zakonodavno i poslovno, u ovom momentu nije pogodno za pokretanje Start up biznisa, ali Vlada radi na tome kako bi prevazišla problem i već krajem ove godine načinila prve korake u sistemskom finansiranju Start up preduzetništva.

To je poruka predsjednika Vlade Crne Gore Duška Markovića, na Samitu "Startup Europe" u Sofiji."Kada je u pitanju Startup okruženje – u Crnoj Gori smo na samom početku.

Nijesmo uradili dovoljno i to su tek prvi, početni pomaci", rekao je Marković na panelu "Transfomacija Zapadnog Balkana u region pogodan za razvoj startapa".

Premijer je, na panelu u kojem su učestvovali premijeri Srbije i Makedonije, Ana Brnabić i Zoranom Zaev, dodao da su razlozi za to nedostatan institucionalni okvir, kao i neoptimalni modeli finansiranja.

Na Samitu u Sofiji, gdje je boravio na poziv evropske komesarke za digitalnu ekonomiju i društvo Marije Gabrijel, Marković je rekao da Vlada radi mnogo kako bi unaprijedila poslovni ambijent i kako bi stvorila dobre prilike za preduzetništvo, naravno i za Start up zajednicu, ali da postoje ograničenja na više polja.

 

Izvor:rtcg