Gradimo društvo sa nultom tolerancijom na nasilje

Kao društvo moramo preventivno reagovati na negativne društvene pojave i pružiti punu podršku roditeljima jer je to ključ za efikasnu borbu protiv devijantnog i nasilničkog ponašanja, saopštio je ministar unutrašnjih poslova Mevludin Nuhodžić.

Činom potpisivanja Memoranduma ozvaničen je početak saradnje između Ministarstva unutrašnjih poslova i Udruženja “Roditelji“, kako bi se zajednički dao doprinos rješavanju pitanja iz oblasti porodičnog i vršnjačkog nasilja.

“Krajnji cilj je osigurati zdravo djetinjstvo, bezbjedan i povoljan ambijent za odrastanje djece, a na tom zajedničkom zadatku, svako iz svojeg dijela nadležnosti, treba da pruži najbolji odgovor kako bi gradili društvo sa nultom tolerancijom na nasilje”, istakao je ministar.

On je najavio niz kampanja i aktivnosti u čijem će fokusu biti prevencija nasilja u porodici i vršnjačkog nasilja, kao i edukacija djece i mladih o bezbjednosti u saobraćaju, zaštita od upotrebe droga i alkohola, te bezbjednom korišćenju interneta i društvenih mreža.

Izvršna direktorica Udruženja “Roditelji“, Kristina Mihailović, izrazila je zadovoljstvo povodom ozvaničenja saradnje sa MUP-om i ocijenila da je ovo najbolja potvrda posvećenosti rješavanju problema u ovoj oblasti.

Takođe, ona je iskazala zahvalnost što je institucija preopoznala važnost porodične problematike i sagledala je iz ugla ravnopravnih partnera koji su na istom zadatku.

Mihailović je ocijenila i da potpisivanje Memoranduma predstavlja čin jačeg povezivanja dvije veome važne karike u sistemu prevencije i zaštite.

Zajednički je poručeno da će se saradnja nastaviti kako kroz samu realizaciju Memoranduma, tako i kroz druge projekte i inicijative, koje će biti prilika da svi subjekti iz sistema i društva daju svoj doprinos.

Izvor:rtcg