Stavovi Rakovića ne održavaju programska načela DF-a

Stavovi istoričara Aleksandra Rakovića predstavljaju njegovu ličnu poruku i ne odražavaju programske i ideološke postulate Demokratskog fronta (DF), kazao je jedan od lidera tog političkog saveza Milan Knežević.

Knežević se ogradio se od stavova Rakovića koji je na skupu u Budvi pozvao na "oslobađanje srpskog mora“.

“Stavovi Rakovića o 'oslobođenju srpskog mora kojima je ustvari nespretno, ne navodeći izvor, citirao knjaza Danila i Nikolu, predstavljaju njegovu ličnu poruku, i nikako ne odražavaju programske i ideološke postulate DF-a, a koji se zlonamjerno žele predstaviti kao atak na teritorijalni integritet i suverenitet Crne Gore”, kazao je Knežević za Pobjedu, prenijela je Mina.

On je istakao da, bez obzira na to što smatra da su Srbi u Crnoj Gori diskriminisani i što se politički lideri DF-a kroz montirane sudske procese pokušavaju predstaviti teroristima, Crna Gora je "naša država koju su stvarali naši preci, i koju želimo da gradimo uz razumne društvene konsenzuse sa svima koji to žele“.

Knežević je naveo da žele da imaju najtješnje odnose sa Srbijom, Republikom Srpskom i Rusijom, i da se onda pojedine izjave pokušavaju iskoristiti kao idealna prilika za stigmatizaciju srpskog naroda u Crnoj Gori i njegovih političkih lidera.

“A posebno da bi se skrenula pažnja sa veličanstvene proslave 100 godina ujedinjenja kojom smo pokazali privrženost Crnoj Gori i njegoševskim vrijednostima kojih se režim odrekao”, kazao je Knežević.

 

Izvor:rtcg