Poruke iz Budve izazivaju sažaljenje

Predsjednik Skupštine Crne Gore Ivan Brajović kazao je da poruke sa sinoć održanog skupa u Budvi, tokom obilježavanja vijeka od Podgoričke skupštine, najblaže rečeno izazivaju sažaljenje ozbiljnih ljudi.

"Jedan dio onih poruka koje sam čuo na skupu koji je održan sinoć u Budvi, najblaže rečeno izaziva sažanje ozbiljnih ljudi, kolika je njihova retrogradnost i promašenost. Govoriti na takav način o jednoj državi koja je i nezavisna i samostalna, i to ostvarila na najkomplikovaniji način od svih država regiona, o državi koja je danas članica NATO-a, i koja će biti sigurno prva sljedeća članica EU, je nazampaćeno i neobjašnjivo", rekao je Brajović.

On je saopštio da je možda najbolje da se događaj iz Budve samo prećuti, "jer gotovo da je sramota što se to dešava u našoj državi".

"Zaista moram da kažem da te priče, saopštene neposredno ili putem video poruka, govore o promašenosti onih koji to izgovaraju, govore da su oni zarobljeni u nekom davnom prošlom vremenu, a Crna Gora je topliko snažna da nikad neće dozvoliti ono što se desilo prije jednog vijeka", rekao je Brajović.

 

Izvor:rtcg