Parlament personifikacija različitosti CG

Crnogorski parlament personifikacija je narodne, vjerske i kulturne različitosti Crne Gore, koji nedvosmisleno, posvećeno i odgovorno stavlja sve svoje potencijale u pogon progresa, saopštio je šef parlamenta Ivan Brajović.

On je na obilježavanju Dana parlamentarizma rekao da Crna Gora prethodnih 112 godina pamti različite uspjehe i izazove u svim oblastima, pa i u parlamentarnom životu.

“Poslanik danas u savremenoj Crnoj Gori kroz redovan skupštinski rad i u komunikaciji sa građanima učestvuje u stvaranju boljeg političkog i društveno-ekonomskog ambijenta. Na takav način, poslanik otvara vrata parlamenta građanima - od najmanjih kroz demokratske radionice, pa do najstarijih na okruglim stolovima, izložbama i drugim aktivnostima”, rekao je Brajović.

Podsjetio je na činjenicu da je crnogorski parlament posljednjih godina ocijenjen “kao najotvoreniji u regionu”.

“Čemu je doprinijela neprekidna komunikacija sa građanima, medijima, civilnim društvom i međunarodnim partnerima. Danas Crna Gora samostalno kreira svoj parlamentarni život, kao i izvršnu i sudsku vlast, usklađujući ga sa standardima najrazvijenih demokratija u svijetu”, rekao je Brajović.

Izvor:rtcg