Izbornim zakonodavstvom baviće se kroz forum

Građanski pokret URA i Demokratska Crna Gora nastaviće bojkot parlamenta, a reformama izbornog zakonodavstva baviće se kroz forum, koji će činiti poslanici, predstavnici parlamentarnih i vanparlamentarnih subjekata, kao i svi zainteresovani i iskreni pojedinci.

Crnogorski parlament usvojio je u utorak Odluku o obrazovanju Odbora za reformu izbornog i drugog zakonodavstva, koji je, kako je obrazloženo, formiran radi optimizacije sveukupnog ambijenta u kome će biti održavani naredni izborni ciklusi.

Predsjednik Demokrata Aleksa Bečić na konferenciji za novinare tim povodom, rekao da je Predsjedništvo te stranke odlučilo da neće učestvovati u tom procesu, odnosno u "Odboru Demokratske partije socijalista i Demokratskog fronta".

"To je ustvari odbor za sve i svašta a u suštini ni za šta. Nemamo namjeru da idemo u "magla proces", slijepu ulicu, koja s jedne strane simulira demokratiju a s druge strane otvara nove podjele i produbljuje stare", poručio je Bečić.

Ti procesi, smatra on, nemaju veze sa sveobuhvatnim izbornim reformama.

"Imamo plan, bićemo aktivni. Mi interno imamo deset radnih grupa koje se bave sveobuhvatnim izbornim reformama. Taj rad pretočićemo u forum koji će činiti poslanici, predstavnici parlamentarnih i vanparlamentarnih subjekata, sa državnog i lokalnog nivoa i pojedinci", kazao je Bečić.

Izvor:rtcg