Granična policija dobila donaciju od policije Njemačke

Crnogorska policija dobila je od kolega iz Njemačke donaciju vrijednu oko 344.000 eura. Kako je saopšteno iz Uprave policije,  u pitanju je najsavremenija oprema koju će za poslove graničnih provjera i nadzora zelene granice koristiti službenici Sektora granične policije.

Protokol o primopredaji donirane opreme potpisali su pomoćnik direktora Uprave policije MUP-a Crne Gore za Sektor granične policije Vesko Damjanović i oficir za vezu Savezne policije Njemačke Oliver Has. Damjanović je kazao da je i ova donacija potvrda da granična policija Crne Gore ima izuzetnu saradnju sa policijom Njemačke, ne samo u dijelu koji se tiče podrške u dostizanju standarda u tehničko - materijalnoj opremljenosti već i u u dijelu koji se odnosi na razmjenu informacija i obuke koje SR Njemačka obezbjeđuje službenicima Sektora granične policije.

Ukupna vrijednost opreme koju je Savezna policija SR Njemačke u više navrata donirala Sektoru granične policije Uprave policije MUP-a Crne Gore od početka ove godine je 543.800 eura, dok će vrijednost donirane opreme od strane kolega iz Njemačke, sa realizacijom još jedne donacije koja je planirana do kraja ove godine, na kraju 2018. godine za ovu godinu iznositi preko 920.000 eura.

Izvor: Vijesti