Broj prigovora pacijenata veći za skoro 500

Broj prigovora pacijenata za prvih devet mjeseci ove godine veći je za gotovo 500 u odnosu na isti period prošle godine, podaci  su Ministarstva zdravlja, iz kojeg je saopšteno i da su se crnogorski pacijenti najviše žalili na kvalitet zdravstvenih usluga, postupke zdravstvenih radnika, dužinu čekanja na zdravstvene usluge i organizaciju rada zdravstvenih službi.

Iz resora Kenana Hrapovića Dnevnim novinama je saopšteno i da se najveći broj prigovora odnosi na Klinički centar Crne Gore. Po broju pristiglih prigovora pacijenata slijede Dom zdravlja Podgorica, te barska Opšta bolnica, dok domovi zdravlja Mojkovac, Andrijevica, Tivat, Cetinje, te Opšta bolnica u tom gradu, Specijalna bolnica za plućne bolesti Brezovik i Zavod za transfuziju nijesu imali pritužbe građana.

“Za devet mjeseci 2018. godine zaštitnicima prava pacijenata u zdravstvenim ustanovama i Ministarstvu zdravlja podnijeto je ukupno 2.109 prigovora pacijenata, od čega je 1.964 pritužbi podnijeto zaštitnicima prava pacijenata u zdravstvenim ustanovama, a 145 Ministarstvu zdravlja”, saopšteno je iz resora Kenana Hrapovića.

 

Izvor: RTCG