Počinje Nedjelja štednje

Guverner Centralne banke (CBCG), Radoje Žugić i glavni izvršni direktori svih poslovnih banaka, potpisaće Sporazum o realizaciji kampanje Nedjelja štednje, koja se već 15 godina uzastopno sprovodi u Crnoj Gori. Kampanja se sprovodi povodom 31. oktobra – Svjetskog dana štednje.

"Kampanja pod sloganom Prvi korak u sigurnu budućnost podrazumijeva zajedničku akciju dodjele štednih knjižica djeci koja se rode u periodu od 31. oktobra do 6. novembra u Crnoj Gori", navodi se u saopštenju. Iz CBCG su kazali da djeci rođenoj u tom periodu, čiji roditelji otvore štednu knjižicu u nekoj od crnogorskih poslovnih banaka, CBCG poklanja po 200 eura, dok poslovna banka za koju se roditelji opredijele uz štednu knjižicu poklanja još 200 eura.

"Na taj način, sva djeca rođena u tom periodu dobijaju na poklon svoju prvu štednju, u ukupnom iznosu od 400 eura. Deponovani iznos od ukupno 400 eura oročiće se na godinu, a nakon isteka tog perioda, roditelji novac mogu podići ili opet položiti na štednju“, objasnili su iz CBCG. 

Izvor: RTCG