EU i NATO perspektiva regiona ključna za njegovu stabilnost

Pitanje evropske i evroatlantske perspektive regiona od ključnog je značaja za njegovu stabilnost, kao i za stabilnost Evrope, ocijenio je predsjednik Crne Gore, Milo Đukanović.

On je danas u Budvi razgovaro sa saveznim kancelarom Austrije, Sebastijanom Kurcom, tokom regionalne konferencije Privredne komore "Balkan i EU - Petogodisnji ciklus Berlinskog procesa".

Kurc je čestitao Crnoj Gori na napretku, kao i Đukanoviću lično, uz konstataciju da su sva postignuća Crne Gore, članstvo u NATO, ekonomski progres, uspjeh u pregovaračkom procesu sa EU, ostvareni pod njegovim liderstvom.

Kurc je poručio da će Austrija i dalje biti pouzdan partner i podrška Crnoj Gori i regionu na putu ka EU, ističući da je proširenje ključni prioritet austrijskog predsjedavanja EU.

On je, kako su naveli, posebno zahvalio na doprinosu održavanju dobrih odnosa između Crne Gore i Austrije i na političkom i na ekonomskom nivou.

»Đukanović je kazao je da Crna Gora veoma drži do bliskih i prijateljskih odnosa sa Austrijom i da je veoma zainteresovana za njihovo dalje unapređenje. Zahvalio je Austriji za kontinuiranu pažnju koju posvećuju evropskoj perspektivi Crne Gore i Zapadnog Balkana«, kaže se u saopštenju.

Izvor:mina