Mesarič i Bošković 23. oktobra u sudnici

Kontrola optužnice u slučaju „Primorka“ zakazana je za 23. oktobar, kada će se ispitati njena opravdanost i zakonitost. To je za Pobjedu potvrdio branilac Nebojše Boškovića, advokat Ratko Pantović.

Specijalno državno tužilaštvo u slučaju „Primorka“ podiglo je optužnicu zbog zloupotrebe poslovanja u privredi, a kao organizatora označilo je bivšeg direktora NLB-a Črtomira Mesariča.

Stav tužilaštva je da je na štetu budžeta Crne Gore ovoj banci pribavljeno 6.651.611 eura imovinske koristi. Osim Mesariča, na spisku optuženih su osnivač preduzeća „Melgonia Primorka“ Nebojša Bošković, izvršni direktor ,,Primorke“ iz Bara Svetozar Marković, izvršni direktor preduzeća „Melgonia Primorka“ Vinko Marović i Milenko Marković, koji je rukovodio ,,Krismom motors“.

Na optužnici je i NLB a.d. Podgorica. Optužena Biljana Bošković potpisala je sporazumno priznanje krivice i prihvatila kaznu od šest mjeseci kućnog pritvora. Prema navodima iz optužnice, Mesarič i NLB formirali su kriminalnu grupu, čiji su članovi postali Nebojša Bošković, Svetozar Marković, Biljana Bošković, Milenko Marković i Vinko Marović, s ciljem sticanja nezakonite dobiti.

 

Izvor:AntenaM