Marković: Uložili smo u sigurnost građana

Dva nova višenamjenska helikoptera Bell 412 EPI, namijenjena Vazduhoplovstvu Vojske Crne Gore, stigla su danas u Crnu Goru.

Kako je saopšteno iz Vlade, novi helikopteri, predstavljaju najznačajnije opremanje naše vojske od obnove državne nezavisnosti i potvrdu odlučnosti Crne Gore da u okviru NATO-a jača svoje sposobnosti.

„Prilikom pristupanja NATO-u saopštili smo da ćemo u društvu najmoćnijih i najrazvijenijih biti odgovorna članica i jačati sposobnosti naše Vojske u skladu sa potrebama kolektivne bezbjednosti. Svjesni smo da upravo takvim pristupom nedvosmisleno pokazujemo odgovornost prema komforu i bezbjednosti naših građana, ali i investitora, turista i svih koji iz bilo kog razloga posjete Crnu Goru“, rekao je na svečanosti predsjednik Vlade Duško Marković.

Premijer je podsjetio da je nabavka tri moderna helikoptera koštala oko 30 miliona eura i da će letilice biti angažovane u misijama traganja i spašavanja, kao i za razne vrste medicinskih evakuacija te da će unaprijediti kapacitete za reagovanje u vanrednim situacijama, kao i nivo bezbjednosti turista koji borave u Crnoj Gori.

„Dakle, uložili smo u sebe i sigurnost naših građana“ , rekao je predsjednik Vlade.

Izvor:rtcg