Ambasador Mirković predao akreditivna pisma Bajdenu

Novoimenovani izvanredni i opunomoćeni ambasador Crne Gore u Sjedinjenim Američkim Državama Jovan Mirković predao je akreditivna pisma predsjedniku SAD Džozefu Bajdenu čime je zvanično stupio na dužnost.

kako navode u saopštenju, na sastanku je ocijenjeno da dvije zemlje njeguju dugu istoriju prijateljskih odnosa, te je izražena zahvalnost za ličnu podršku koju je predsjednik Bajden pružao tokom integracije Crne Gore u evroatlantske strukture i širu međunarodnu zajednicu.

"Ambasador Mirković je izrazio spremnost da radi na daljem jačanju bilateralnih veza, uz uvjerenje da će Crna Gora i SAD nastaviti da unaprjeđuju saradnju u oblastima od zajedničkog interesa, sa fokusom na ekonomsku saradnju, borbu protiv klimatskih promjena, očuvanje energetske sigurnosti i promociju demokratije", navode u saopštenju MVP-a.

Dodaje se da je Bajden istakao da Crna Gora i SAD dijele gotovo 150 godina prijateljstva, te ukazao na zajedničku posvećenost trgovini, investicijama, bezbjednosti i kulturnoj razmjeni. Na toj liniji, dodao je da će prisustvo ambasadora Mirkovića biti od suštinskog značaja za održavanje snažnih veza između dvije zemlje.

 

Izvor: RTCG

Foto: MVP