CG posvećena stabilnosti na Balkanu

Crna Gora posvećena je ostvarivanju dugoročne bezbjednosti i stabilnosti Zapadnog Balkana, a integracija regiona u NATO i EU glavni je preduslov za ostvarivanje tih ciljeva, saopštio je predstavnik Ministarstva odbrane Ivica Ivanović.

Ivanović se u Kijevu sastao sa direktorom Direktorata za vojnu politiku ukrajinskog Ministarstva odbrane, Olehom Melikhovim.

Generalni direktor Direktorata za politiku odbrane, Ivica Ivanović, prisustvuje u Kijevu proslavi 27. godišnjice nezavisnosti Ukrajine u ime ministra odbrane Crne Gore, Predraga Boškovića.

Kako je saopšteno iz MO, Ivanović je razgovarao u Kijevu sa direktorom Direktorata za vojnu politiku, strateško planiranje i međunarodnu saradnju ukrajinskog Ministarstva odbrane, Olehom Melikhovim.

''Ivanović je istakao da Ministarstvo odbrane Crne Gore teži jačanju bilateralne odbrambene saradnje, kako sa saveznicama u okviru Alijanse, tako i sa partnerskim državama. On je izrazio spremnost Ministarstva odbrane da značajnije produbi saradnju sa Ministarstvom odbrane Ukrajine, sa posebnim fokusom na oblasti od zajedničkog interesa.

Izvor: Rtcg