Crvene potjernice za Vukotićem i Brajovićem

Crnogorske vlasti raspisale su međunarodne potjernice za Kotoraninom Igorom Vukotićem i albanskim državljaninom Erogenom Brajovićem, koji se sumnjiče da su bili na čelu kriminalnih grupa koje su pripremale više krivičnih djela, nezvanično saznaje Pobjeda.

Osim Brajovića i Vukotića, istražitelji terete i Nikšićanina Ranka Radulovića da je bio na čelu jedne kriminalne organizacije. On je uhapšen 18. juna i od tada se nalazi u Zavodu za izvršenje krivičnih sankcija u Spužu.

Specijalno tužilaštvo nekoliko mjeseci istraživalo je djelovanje grupa koje su, kako osnovano sumnjaju, formirali Vukotić, Brajović i Radulović, a čiji je cilj, prema navodima iz naredbe za sprovođenje istrage, bio likvidacija policijskih funkcionera, službenika ANB, bezbjednosno interesantnih osoba.

Na meti petnaestočlane grupe, prema saznanjima do kojih je došao specijalni policijski tim, bio je i glavni specijalni tužilac Milivoje Katnić. 

Velika akcija istražitelja započela je na osnovu operativnih podataka da se pripremaju surovi zločini, kao i da se na spisku za odstrijel nalaze i imena istaknutih bezbjednosnih službenika.

 

Izvor:RTCG