Tražiće povećanje plata više od deset odsto

Sindikalna organizacija Kliničkog centra Crne Gore (KCCG) pokrenuće kampanju za potpisivanje novog kolektivnog ugovora, čime će biti pokrenuto i pitanje povećanja zarada za više od deset odsto, najavio je predsjednik te radničke asocijacije, Vladimir Pavićević.  

Ovaj sindikat broji 1,58 hiljada članova i Pavićević smatra da upravo oni treba da iniciraju pitanje kolektivnog ugovora koji će biti primjenjiv i na ostale ustanove u crnogorskom zdravstvu.  

“U svjetlu svih najava da treba da se povećaju zarade u zdravstvu, mi smo u Kliničkom centru još prošle godine počeli da radimo na izmjeni kolektivnog ugovora i na nekim novim rješenjima u smislu povećanja zarada za zaposlene”, rekao je Pavićević Pobjedi.

On smatra da do sredine oktobra moraju da naprave ozbiljan iskorak i da od zdravstvenih vlasti traže da se ovo pitanje riješi, kako bi uvećanje zarada ušlo u budžet za narednu godinu.

“Najčešći odgovor Ministarstva zdravlja što se tiče povećanja zarada bio je da to treba uraditi iz unutrašnjih ušteda, da sve ustanove treba da se pozabave tim pitanjem. Krenuli smo na taj način i napravili kolektivni ugovor koji je prilagođen Kliničkom centru, ali koji bi isto tako mogao biti prilagođen cijelom sistemu zdravstva”, objasnio je Pavićević.

 

Izvor:RTCG