Policija i ANB: Netačne informacije da se prijeti Đukanoviću

Informacije da se prijeti bivšem predsjendiku Crne Gore Milu Đukanoviću nijesu tačne, saopšteno je iz Uprave policije i Agencije za nacionalnu bezbjenost (ANB).

Iz policije i ANB-a su to kazali povodom medijskih navoda uoči i nakon sjednice Odbora za bezbjednost i odbranu na kojoj su saslušani direktor Uprave policije Zoran Brđanin i direktor Agencije za nacionalnu bezbjednost Boris Milić, a radi tačnog informisanja javnosti.

„Uz poštovanje ograničenja koja se odnose na zaštitu tajnih podataka, postoji potreba za ovim saopštenjem u cilju potpunog razjašnjenja činjenice, odnosno okolnosti koja je zaokupila medijsku pažnju“, kaže se u saopštenju.

Navodi se da podaci dobijeni u okviru međunarodne saradnje ANB-a ukazuju da strane obavještajne službe, odnosno obavještajna zajednica, nije izvor informacije da se u odnosu na Đukanović priprema atentat, a kao što je to bilo navedeno u pojedinim medijima.

„Odnosno, proizilazi zaključak da nije tačna informacija objavljena u pojedinim medijima ovim povodom“, rekli su iz policije i ANB-a.

U saopštenju se dodaje da iUprava policije, u okviru međunarodne operativne policijske saradnje, nije dobila pomenutu informaciju i da takva informacija nije dostavljena Upravi policije u okviru međunarodne operativne policijske saradnje.

„S tim u vezi, informacije da se prijeti bivšem predsjendiku Crne Gore nijesu tačne“, poručuje se u saopštenju.